Arawn (1994 JR1) in de horoscoop

Arawn (recente naamgeving aan 1994 JR1) met MPC-nummer 15810 werd ontdekt op 12 mei 1994 door Michael Irwin and Anna Żytkow. Arawn is een quasi sateliet van Pluto, en beweegt in een bijna identieke baan relatief dicht bij Pluto in de buurt. Toch is 1994 JR1 een volwaardige Plutino, d.w.z. een 2:3 Neptunus-resonant, vanwege de zeer stabiele baan, vermoedelijk in de zelfde tijd ontstaan als Pluto-Charon, maar een stuk kleiner.

ENGLISH VERSION CLICK HERE

Arawn in astrology

Arawn is de meest Saturnale Plutino en kenmerkt zich als Einzelgänger

 

In tegenstelling tot Pluto-Charon snijdt 1994 JR1 de baan van Neptunus niet. De diameter is 133 km. Arawn is de naam van een Welsche Onderwereld/Anderwereld-god, waarbij de naam Arawn zeer waarschijnlijk is afgeleid van ar-yo (ploegen, het veld omploegen). Arawn is daarbij mogelijk identiek aan Arubianus, de Keltische god van het geploegde veld.

De ontdekkings-horoscoop van Arawn spreekt boekdelen als we naar de essentie kijken: Zon in de 21ste graad Stier conjunct Chaos/Cerberus en de cut the crap-Plutino 2001 YJ140. Pluto conjunct de onvermurwbare superkracht 1994 JS oppositie Machiavelli. Arawn zelf in de 4de graad Boogschutter conjunct Yed Posterior de ster die in de Oudheid in het gebied van de Eufraat Nita χ-bat, Man des Doods werd genoemd.

 

orbit Arawn

De betekenis van Arawn in de horoscoop

Kenschetsen: een volledige integratie van persona aan integriteit zodat de identiteit uiteindelijk wordt ontleend aan de meest zuivere kernhomeostase die de ziel tijdens de huidige incarnatie kan bereiken; de essentie; het dorre hout schrappen; somber en introvert; sober, stoer maar bescheiden; losknippen banden; what you see is what you get, de geïsoleerde Einzelgänger, mensenschuwheid, extreem verlegen, antisociaal of asociaal; de essentie; ken u zelve en wees u zelve, identiteit van binnenuit; sober, eenvoudig, afkeer onnodige overdaad; paint it black; stoer zonder aanwezig te zijn; cut the crap; separates the men from the boys; losknippen banden; anti-franje, loner; synthese persona/uiterlijk met zelfintegriteit, the product is the message, afkeer van public relations, mediatraining, politici, mainstreammedia, gebakken lucht.

Arawn is de meest Saturnale Plutino. Arawn stimuleert een zoektocht via vallen en opstaan naar een volledige integratie van persona aan integriteit zodat de identiteit uiteindelijk wordt ontleend aan de meest zuivere kernhomeostase die de ziel tijdens de huidige incarnatie kan bereiken.

Het schrappen dat dorre hout-motto waar Pluto bekend om is bereikt in Arawn een apotheose. Arawn helpt echt te worden, het wordt die gij zijt manifest te maken, dwars door een woud van culturele, didactische, afkomst-gerelateerde, tijdgeest-hysterische verwarring en verleiding. Het pad van de Aghori is wellicht de meest extreme uiting van deze Plutino.

 

Arawn de geïsoleerde Einzelgänger

De negatieve Arawn verbindt zich met de geïsoleerde Einzelgänger, mensenschuwheid, extreem verlegen, antisociaal of asociaal. Egon Schiele, die erotiek koppelde aan geïsoleerde naakten en een voor die tijd zeer baanbrekend masturbatieschilderij van hemzelf had 1994 JR1 conjunct Eros in Tweelingen in 12.

Transits van 1994 JR1 naar de belangrijke persoonlijke punten in de radixhoroscoop doen doorgaans twee dingen: men voelt zich verlaten, moederziel alleen, geïsoleerd, koud (men kan letterlijk langere tijd een kou onder de leden krijgen) en men tast voortdurend de positie en grenzen van het eigen individuatieproces af en probeert dit bevredigender en authentieker te laten verlopen.

Forensisch: mensen die zijn kaalgestript van alle schijn en maskers; emo’s; Einzelgängers; monniken en kluizenaars; figuren in zwarte pijen. De omlooptijd bedraagt 246 jaar en 361 dagen.

© Benjamin Adamah – VAMzzz Publishing

 

Lees ook onze andere artikelen over asteroïden in de astrologie

 


asteroïden in de astrologie950 astrologische betekenissen van nieuwkomers in de astrologie!

De Asteroïden-Gids is het eerste grote astrologische naslagwerk ter wereld, dat de duidingen in de horoscoop behandelt van 15 categorieën nieuwkomers in de astrologie. De 950 asteroïden in dit werk zijn helder onderverdeeld in:

8 Aten-asteroïden;
62 Apollo-asteroïden;
14 Hungaria-asteroïden;
26 Amor-asteroïden;
591 Hoofdgordel-asteroïden;
14 Cybele-asteroïden;
23 Hilda & Schubart-asteroïden;
44 Trojanen;
41 Plutino’s;
28 Cubewano’s (Klassieke Kuiper-belt Objecten);
10 Haumeïden;
11 afwijkende Neptunus-Resonanten;
40 Centauren;
22 Scattered Disc Objects (SDO’s);
16 Damocleïden, Retrograde objecten en (ex)Kometen.

Alle asteroïden in dit werk zijn voorzien van hun MPC-nummer, voor invoer in efemeridenprogramma’s en extra opgenomen is een uitgebreide lijst met geografische asteroïden, voor gebruik in de forensische en mundane astrologie. Dit boek is verder voorzien van tips voor het gebruik van asteroïden in de persoonshoroscoop en forensische horoscoop, inleidend materiaal en een uitgebreide begrippenlijst. De vormgeving is geheel afgestemd op praktisch gebruik en het snel kunnen raadplegen van de informatie. Daarnaast is deze gids rijk geïllustreerd.

De Asteroïden-Gids maakt verbluffend trefzekere duidingen mogelijk, die ook in psychologische diepgang en tijdgeestactualiteit een revolutie ontketenen. Voor het verantwoord samenstellen van deze gids verwerkte auteur en astroloog Benjamin Adamah meer dan 750.000 pagina’s aan research-data en testhoroscopen.

 

 

 

 

Cubewanos Haumeids & other TNOs - Benjamin Adamah s Plutinos-Benjamin Adamah s Centaurs Damocloids Scattered Disc Objebcts - Benjamin Adamah s

 

Hilda-asteroids astrological meaning

Also available via amazon.com, Barnes & Noble and your local bookstore