Makemake – de opmars van het kunstmatige, technische, digitale

In de astrologie lijkt dwergplaneet Makemake de technische tegenhanger van de vrouwelijke, aardse en moederlijke Haumea. Makemake lijkt vooral een link te hebben met de technohype, hightech, satellieten, wolkenkrabbers en een streven naar het hoogste bereik.   

 

makemake astrologie

Omloopbaan van Makemake in vergelijking met Pluto, Neptunus en Eris

 

Astrologische betekenis:
engineering; technogeddon, transhumanisme, biohacking, swine flu; masturbatie; hoogterecords breken in de meest brede zin; wolkenkrabbers; satellieten; het hoogste willen, hoogste bereik, “sky high” 

Makemake (MPC nummer 136472) is een grote dwergplaneet en Plutoïde (geen Plutino) in een 6:11 resonantie met Neptunus, ontdekt op 31 maart 2005 door Michael E. Brown, Chad Trujillo en David Rabinowitz, met een doorsnee (op de evenaar) van 1502 km en een rotatie om de eigen as van 22,48 uur. Op 26 april 2016 werd bekend gemaakt dat Makemake een maan van ca 175 km doorsnee bezit. De maan kreeg de benamingen S/2015 (136472) 1 en MK 2.

 

De botsing van technologie op natuur

Makemake omvat heel veel en de essentie pakken lijkt zeer complex, maar komt neer op een epicentrum-rol in het proces waar technologie (het kunstmatige) botst met de natuurlijke realiteit. In de tantrische leer staat dit bekend als de clash tussen Anrta (het zielloze tegennatuurlijke) op  Rta (de natuurlijke of goddelijke schepping). Carlos Casteneda, de visie van de Yaqui-Indianen verwoordend, beschrijft dit proces als het oprukken van anorganisch leven in de organische wereld.

 

Makemake en het oprukken van het zielloze steriele “ding”
Makemake, Quaoar en Haumea

Boven en zij-aanzicht orbits Makemake, Quaoar en Haumea

Veel moderne filosofen onderkennen momenteel iets dat ze beschrijven als het oprukken van het zielloze steriele “ding” in het leven, de wereld, de natuur, de menselijkheid en menselijke modus. Makemake lijkt het epicentrum van dit proces aan zich te linken of correleren op een offensieve en penetrerende wijze en de stealth-aanvoerder te zijn van de transhumanistische beweging, een ziekelijke ver-Internetting en vergiftiging van de realiteit en Aarde via bedrijven als Monsanto, Bayer, Syngenta etc..

 

Makemake in de horoscoop en mundane astrologie

Steekwoorden en kernbegrippen: extreme prestaties op het gebied van technologie, engineering, informatica en architectuur, satellieten, internetcomplexiteit, het IOT (Internet of Things), stuurloze technocratisering, verdringing van de samenleving, de opmars van het zielloze ding, anorganisch leven in de definitie van Carlos Castaneda, de penetratie van het bezielde of levende door het zielloze of inerte, extremen op het vlak van moderne en postmoderne complexiteiten en megastructuren, genetische manipulatie, robotisering, automatisering, NSA, digitale massacontrole en het verzet hiertegen, talent op het vlak van informatica/internet/hacking, epidemieën en pandemieën, swine flu, ontvolking, misbruik virussen voor depopulatie, virtual reality, infolepsis (neurotisch verslaving aan non-formatie via smartphones en tablets), fruitbewerking, outcasts, wezen, in de steek gelaten leven en ook masturbatie, seks met apparaten of machines, cybersex, chaosmagie, kunstmatige bevruchtingstechnieken, experimenten op embryo’s. Ik kwam Makemake diverse keren tegen bij de lancering van een satelliet of de voltooiing van een extreem hoog bouwwerk dat records brak. Het hoogterecord lijkt zich op alles te kunnen betrekken.

 

Chaka Khan, satellieten en mega-wolkenkrabbers
Makemake met Maantje

Makemake en de Maan S/2015 (136472)

Queen of Soul Chaka Khan, bekend om het onvoorstelbare bereik van haar stem heeft op 2 boogminuten na een exacte conjunctie Makemake/Maan in Kreeft tegen de achtergrond van een zeer muzikale en sensuele horoscoop. De ontdekkings-Ascendant en Maan van Makemake staan in Boogschutter (satellieten, mega-wolkenkrabbers); de MC in 14 Maagd (chemische en farmaceutische industrie, fysica, chirurgie); de Zon in de 11de graad Ram zeer nauwe conjunctie met Venus/Psyche/Zipfel in het 4de huis; driehoek Ixion (complexe processen, onethische of schadelijke uitvindingen). De 11de graad Ram gaat over het controle willen uitoefenen over zowel mens als dier als plant. Het sextiel dat de radix-Zon van Makemake maakt met Okyrhoe is net als de conjunctie met Venus op 1,5 boogminuut na exact, waarbij Okyrhoe conjunct staat met Tesla (geheime of apocriefe fysica). Zon staat verder conjunct binnen 1 graad met Mors-Somnus en in zeer nauwe oppositie met Haumea/Rhadamantus/Chariklo. De omlooptijd van Makemake is 309 jaar en 208 dagen.

 

Queen of Soul Chaka Khan heeft Makemake op 2 boogminutten exact conjunct haar geboorte-Zon. Makemake heeft indien niet gericht op technologie nog steeds een link met een heel hoog bereik. In dit geval de stem.

 


 

Andere artikelen over nieuwkomers in de astrologie:

 

© Benjamin Adamah 2017

 


The astrological meaning of Makemake in astrology and other classical Kuiper belt objects expected in 2022 as the third ofspring in English of the VAMzzz Publishing book : Asteroïden-Gids

 

Asteroïden-Gids
950 astrologische betekenissen van Asteroïden, Centauren, Cubewano’s, Damocleïden, Neptunus-resonanten, Plutino’s, SDO’s en Trojanen
by Benjamin Adamah
Dutch
ISBN 9789492355195
Paperback, book size 200 x 270 mm
672 pages (incl. 105 illustrations)