Asteroïde Lysistrata – geen seks zolang er oorlog is!

Lysistrata (asteroïde 897) is weer zo’n wonderlijk geval waarbij de meme van de naam naadloos congrueert met de ontdekkingshoroscoop. Een fenomeen dat niet zeldzaam is en waarover ik achtergrondinfo geef in mijn hoofdstuk “Mesokosmos” in de Asteroïden Gids. De asteroïde werd ontdekt op 3 augustus 1918 door Max Wolf en meet 24,34 km in doorsnee.

 

asteroide lysistrata

Lysistrata weigert seks zolang deb mannen oorlog voeren en roept andere vrouwen op haar daarin te steunen

Lysistrata van Λυσιστράτη, Leger-ontmantelaar is een komedie van Aristophanes. Oorspronkelijk uitgevoerd in het klassieke Athene in 411 BCE, het is het komische relaas van een vrouw met buitengewone missie om de Peloponnesische oorlog te beëindigen.

Lysistrata overreedt de vrouwen van Griekenland om hun echtgenoten en geliefden alle seksuele privileges te onthouden om de mannen zo te dwingen over vrede te onderhandelen. Dit ontspoort echter in een nieuwe strijd tussen de seksen onderling.

 

Lysistrata

Lysistrata stond bij de ontdekking in de 23ste graad Waterman; driehoek AMOS (menselijkheid) en oppositie Neoptolemus (oorlog starten)/Menelaus (seks xxl)/Lilith (eigen wil vrouw, seksuele macht, weigering). Eros (passie, seks) stond sextiel Taurinensis (militaire strategie) en sextiel Elst-Pizarro (context, connotatie). Zon staat in eeuw oppositie Damocles (openbreken gesloten systeem) en driehoek Spartacus (opstand, verzet).

 

Lysistrata in de astrologie

Kenschetsen: dienst weigeren; weigeren zich aan de consensus te conformeren omdat deze niet deugt; het strategisch en contextueel inzetten van seksuele macht; antimilitarisme. De omlooptijd bedraagt 4 jaar en 20 dagen.

 

Workshopserie Klassieke Westerse Magie door Benjamin Adamah

© Benjamin Adamah / VAMzzz Publishing

 

Lees ook onze andere artikelen over asteroïden in de astrologie


asteroide lysistrata in de astrologie950 astrologische betekenissen van nieuwkomers in de astrologie!

De Asteroïden-Gids is het eerste grote astrologische naslagwerk ter wereld, dat de duidingen in de horoscoop behandelt van 15 categorieën nieuwkomers in de astrologie. De 950 asteroïden in dit werk zijn helder onderverdeeld in:

8 Aten-asteroïden;
62 Apollo-asteroïden;
14 Hungaria-asteroïden;
26 Amor-asteroïden;
591 Hoofdgordel-asteroïden;
14 Cybele-asteroïden;
23 Hilda & Schubart-asteroïden;
44 Trojanen;
41 Plutino’s;
28 Cubewano’s (Klassieke Kuiper-belt Objecten);
10 Haumeïden;
11 afwijkende Neptunus-Resonanten;
40 Centauren;
22 Scattered Disc Objects (SDO’s);
16 Damocleïden, Retrograde objecten en (ex)Kometen.

Alle asteroïden in dit werk zijn voorzien van hun MPC-nummer, voor invoer in efemeridenprogramma’s en extra opgenomen is een uitgebreide lijst met geografische asteroïden, voor gebruik in de forensische en mundane astrologie. Dit boek is verder voorzien van tips voor het gebruik van asteroïden in de persoonshoroscoop en forensische horoscoop, inleidend materiaal en een uitgebreide begrippenlijst. De vormgeving is geheel afgestemd op praktisch gebruik en het snel kunnen raadplegen van de informatie. Daarnaast is deze gids rijk geïllustreerd.

De Asteroïden-Gids maakt verbluffend trefzekere duidingen mogelijk, die ook in psychologische diepgang en tijdgeestactualiteit een revolutie ontketenen. Voor het verantwoord samenstellen van deze gids verwerkte auteur en astroloog Benjamin Adamah meer dan 750.000 pagina’s aan research-data en testhoroscopen.

 

 

Cubewanos Haumeids & other TNOs - Benjamin Adamah s Plutinos-Benjamin Adamah s Centaurs Damocloids Scattered Disc Objebcts - Benjamin Adamah s

 

Hilda-asteroids astrological meaning

Also available via amazon.com, Barnes & Noble and your local bookstore