Workshops Magie in de Roos, Amsterdam door Benjamin Adamah

GOED NIEUWS! Er zijn weer nieuwe workshop-data!

De volgende serie Workshops Westerse Magie zal plaatsvinden op 4, 11, 18 en 25 maart 2023. Dit zijn allemaal zaterdagen. Heb je de afgelopen 2 jaar moeten wachten om mee te kunnen doen houdt deze data dan vrij en meldt je aan.

 

Servitors - @ Benjamin Adamah 2021

Servitors – @ Benjamin Adamah 2021

 

Benjamin Adamah

Benjamin Adamah

Betreffende de workshopserie zelf inhoudelijk:

Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis, dan biedt deze workshopserie een unieke kans om in Nederland zo’n training te volgen. De workshops zijn zeer resultaat gericht en alle theorie staat in dienst van de praktijk. Studenten uit voorgaande workshops hebben daar al leuke dingen mee gedaan. Het gaat me er dan ook echt om je iets in handen te geven dat echt werkt. Het omstreden begrip “magie” wordt daarom volledig kaalgestript van alle (voor)oordelen en misvattingen rond dit onderwerp om tot de essentie te komen: een soort NLP, maar dan op steroïden. Lees hieronder meer over de data en inhoud. Oh ja, mijn laatste boek MAGUS – Leer & Ritueel krijg je er gratis bij (en tot 1 augustus 2020 geldt een vroegboekaanbieding!)

workshops magie benjamin adamah

Allegorie van het Element Vuur, het eerste Element dat we behandelen tijdens de workshops magie.

 

2020 Workshopserie klassieke westerse magie Amsterdam (de Roos)

Data (nieuw)
4, 11, 18 en 25 maart 2023

Per workshop kunnen maximaal 18 mensen deelnemen!

Kosten (en vroegboekaanbieding tot 1 augustus 2020)
De workshopserie kost €390,– . Het boek Magus ter waarde van €25,– krijg je gratis bij de workshopserie. Als voor 1 augustus 2020 je betaling binnen is, betaal je €350,- voor de hele serie.

Lunch/koffie etc
Koffie/thee en lunch zijn ter plekke te koop in het theehuis. Het is geen enkel probleem als je zelf iets meeneemt en je kan tijdens de pauze even heerlijk wandelen in het aangrenzende Vondelpark. Wij verzorgen een ronde koffie/thee in de ochtend als welkom.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het sturen van een mail naar b.adamah@protonmail.com onder vermelding van “workshop Magus start 5 september 2020”. Je ontvangt dan betaalinstructies en de aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen.

Locatie
Stichting de Roos
P.C. Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Telefoon de Roos: 020 – 689 00 81
Telefoon Benjamin: 06-13334105 – Belgie 0031 6 13334105

 

Hoe verloopt zo’n workshop-dag?

Eerst even de structuur van zo’n workshop-dag: De workshops beginnen om 10:30 ‘s morgens en eindigen ca om 17:00 uur. Ik werk met PowerPoint en elke les staat in het teken van de psychosfeer van een van de vier Elementen. De workshopdag wordt onderbroken met een lunchpauze en twee korte koffiepauzes. Verder wissel ik theorie steeds af  met oefeningen die bij het trainen van magische vaardigheden horen als: verbeeldingskracht, focus, mentale instelling en energie kunnen uitstoten en absorberen. Deze oefeningen zijn inclusief taoïstische oefeningen om je energielichaam te versterken, te begrijpen, te kunnen reguleren en beschermen. Ook de laatste methodes voor Out of Body-traveling (astraal reizen) en het scheppen van een familiar of hulpgeest (servitor) maakt deel uit van het pakket. Deze afwisseling van theorie en training heb ik gedurende voorgaande workshopseries steeds meer aandacht gegeven.

 

Het beste van traditioneel en modern

Je leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele Europese magie, in combinatie met de allerlaatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. Meteen vanaf dag één begin je al concreet met effectieve magische methodes te werken. Extra theoretische begeleiding vind je uitgebreid in het begeleidende boek Magus dat zomer 2018 is verschenen bij onze eigen uitgeverij VAMzzz Publishing.

“Ik leer mensen oude technieken om de natuurkrachten ten eigen faveure aan te wenden. Niets meer en niets minder. Ik praat niemand schuldcomplexen aan, zoals in veel religies gebeurt, en ik vraag ze ook niet om te veranderen, zoals bij veel spirituele stromingen te doen gebruikelijk is. Je hoeft jezelf niet eerst volledig van opvoeding, cultuur en allerhande geloofssystemen te deprogrammeren, maar je moet wel weten waar je ware macht en kracht ligt. Vandaar dat je bij magie handelingen verricht vanuit identificatie met wat in het Oosten de ‘atman’ genoemd wordt, de onsterfelijke levensvonk of kern in ons. De Zon staat daar symbool voor en het is daarom dat een magier zich bij een magische handeling met deze ster vereenzelvigd.” – Paravisie, februari 2019

 

Westerse magie krijgt haar traditionele vorm in Alexandrië rond onze jaartelling

De magische traditie wortelt in Europa, net als in Azië en elders, uiteindelijk in de sjamanistische traditie. Hier wordt vooral in workshop vier (Aarde) waar hekserij extra wordt belicht op teruggegrepen, middels technieken om zelf een dubbel te scheppen voor astraal reizen. In het Perzië van Zoroaster ontspruit vervolgens de kiem van de latere magia, waarvan ons woord magie is afgeleid, waarna de Elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde steeds belangrijker worden. De vier Elementen zijn dan ook de kapstok van deze workshopserie, omdat ze eigenlijk het magische “oer-alfabet” vormen.

Natuurlijk is er een vijfde Element Ether of Akasha, maar dit wordt nog niet gehanteerd in de traditionele Europese magie van de Renaissance en Middeleeuwen. Het zit daar veelal ingebed als onderdeel van Water en Vuur, afhankelijk van je perspectief. In Alexandrië, Egypte, de stad die in de Oudheid een bruisende mengelmoes herbergt van vooral Egyptische, Griekse en Joodse invloeden ontstaat uiteindelijk de definitieve blauwdruk voor de Klassieke Westerse Magie. Magie begint simpelweg als een systeem van verschillende praktische recepten voor allerhande praktische doelen, waarbij die recepten domweg 9 op de 10 keer werken als je ze goed uitvoert. Niks geen gedoe met geheime loges en allerlei graden in een administratieve hiërarchie zoals dat later vooral in de Engeland plaatsvind bij de Golden Dawn en andere groepen. Nee gewoon magisch methodes, die in beginsel iedereen kan leren.

 

 

En dat is de oorspronkelijke basis waar ik de workshops magie weer naar heb teruggebracht, terwijl ik zelf oorspronkelijk voortkom uit die door Britten gedomineerde traditie. Ik had les van Dr. David Goddard (rituele magie) en Z’ev ben Shimon Halevi (Kabbalah volgens de Toledano-traditie). Verder wil ik je dwars door de moderne illusies van deze tijd heen weer bekend maken met de oertaal van de natuur, waarbij alles tot de Elementen is terug te voeren en begrijpelijk te maken. Hieronder de Elementen-opzet van de afzonderlijke workshops:

 

Vuur – het mannelijke initiërende Element en magische kernbeginselen

In de eerste workshop rond thema Vuur, wordt bijvoorbeeld zeer diep op de essenties van magie en magische technieken ingegaan, alsook op de geschiedenis en praktische zaken zoals je huis energetisch schoonmaken, jezelf energetisch beschermen, de beste magische training en natuurlijk het Vuur-Element zelf.

Water – het vrouwelijke Element, de magische vormkracht en empowerment

In de tweede workshop, opgehangen aan het thema Water, gaan we o.a. diep in op Maan-magie, Maan-geheimen uit de magie en astrologie, de astrale realiteit en orgone wereld. Een zeer belangrijk onderdeel is het maken van gedachtevormen en servitors. Hiermee kunnen snel indrukwekkende resultaten worden bereikt die via andere magische technieken doorgaans moeilijker zijn te behalen. Ook is het zo mogelijk magie zeer persoonlijk te richten.

Lucht – het communicerende Element en de malachim of engelen

In de derde workshop rond het thema Lucht staat de klassieke Europese engelenmagie centraal. Je leert over een veilig systeem van engelenmagie alsook een middeleeuws systeem, waarbij wezens daadwerkelijk tot materialisatie kunnen worden geroepen. Aandacht besteden we ook aan de kabbalistische levensboom, astrologie in relatie tot magie en magische correspondenties (symboliek) in relatie tot rituelen.

Aarde – het Element van bewustzijn, eindmanifestatie en de heksencultus

De vierde workshop draait om het Element Aarde, chtonische magie en hekserij. Hekserij wordt hier op unieke wijze behandeld en los van de pas in de 20e eeuw ontstane wicca. We gaan naar de oer-vorm toe en gaan ook in op zeer oude technieken die daarbij horen, zoals je verplaatsten in een dubbel, het scheppen van een familiar, sjamanistische psychotrope kruiden en meer. Ook komen geld-magie en de rol van seksualiteit in de magie aan bod.

Gedurende alle workshops raak je spelenderwijs vertrouwd met de Kabbalistische Levensboom als magisch instrument en de psychosferische basis van de astrologie

Lees ook de reacties van de eerdere deelnemers: https://view.publitas.com/vamzzz-publishing/magus-folder-reacties/

 

Het programma

Onderstaand programma wordt nog aangevuld met kabbalistische trancereizen betrokken op de klassieke planeetengelen: Michaël, Gabriël, Haniël, Raphaël, Samaël, Cassiël en Sachiël.

workshops magie Benjamin Adamah Amsterdam de Roos - Vuur

Workshops Magie 1 – Vuur

 

VUUR – deel 4 Workshops Klassieke Westerse Magie

 • Opening de Bliksem-god – Wat is Vuur? Over de relatie Vuur-Leven & de Bliksemgod – Hoe plaats je het Vuur-Element in jezelf en in de wereld? Je leert het Element VUUR in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.
 • Korte historie westerse magie. Aan bod komen o.a.: Zoroaster, Sjamanisme, Goëtische Magie, Lupercalia, Fascinum (oude positieve hekserij), Grieks-Arabische astromagie: (Kitab GiranisPicatrix), middeleeuwse grimoires zoals de Sleutels van Salomo en de essenties van Klassieke Engelenmagie. Je leert over de overgang van chthonische (aardse) magie in relatie met de moeder-godin en daimones naar de latere magia zo’n 600 voor Christus, gevolgd door de hoofdlijn van de ontwikkeling van Oudheid tot de 21ste eeuw.
 • Transreis Jupiter-Engel Sachiël.
 • Wat is magie? Hoe werkt magie? De essenties van magische beginselen en technieken komen aan bod en een basis metafysica wordt simpel uitgelegd aan de hand van een torus-model.
 • Chaosmagie. Chaosmagie is een zeer eenvoudige techniek, herontdekt in de 20ste eeuw, maar met wortels van meer dan 2000 jaar oud.
 • Een gedachtevorm scheppen. Gedachtevormen zijn een zeer belangrijk onderdeel binnen niet alleen de magie, maar binnen de context van hoe je controle over je eigen leven pakt in het algemeen. Je gaat een privé-gedachtevorm maken die specifiek nuttig voor jou is.
 • Magie in misverstanden en vooroordelen. Geen term is zo met onzinnige aannames, verkeerde voorstellingen en logische fouten omkleed als het woord “magie”. Of een magische handeling werkt of niet, heeft allereerst te maken met hoe we ons eigen geloofssysteem kunnen managen, of hoe dit een loopje met onze gedachten neemt. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel succesvolle magiebeoefenaars vandaag ook een NLP-praktijk hebben. Verder staan we stil bij ontwikkelingen in de fysica en de consequenties daarvan voor de “skepsis” naar magie.
 • Zwart of wit? Groene magie? In het verlengde van het bovenstaande onderdeel een stukje over zwarte en witte magie en de misverstanden en desinformatie daaromtrent. Aan bod komen ook de beginselen van de Phile en Neikos, Venus & Mars in relatie met een volwassen houding tegenover Vuur.
 • Positionering en angst overwinnen: de Magiër tussen de Kadar (eigen wil) en Kaza (universele wil). Welke positie neem je nu exact in bij elke magische handeling, ongeacht het systeem of de techniek die je gebruikt?
 • Voorbereiding. Hoe bereid je je voor op een magische operatie? Nuttige informatie over het trainen van je verbeeldingskracht, energetische bescherming, en het jing-qi (energie) laden.
 • Vuur-TATTWA trancereis Salamanders. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Vuur-Elementalen kan worden betreden.
 • Huisreiniging en bescherming. Een kabbalistisch ritueel waarbij via Elohim Gibor, Chamael, Samael een krachtige huisreiniging wordt bewerkstelligd.
 • Warrior Shield Abramelin-Ritueel. Een methode om een hardnekkige negatieve energie van een ander af te stoten.
 • Michael aanroepen voor kind. Kinderen kunnen vatbaar zijn voor bezetenheid. Hoe herken je dat en hoe help je een kind hiervan af.
 • DOORLOPEND AFWISSELING MET PRAKTISCHE OEFENINGEN

 

workshops magie Benjamin Adamah Amsterdam de Roos - Water

Workshops Magie 2 – Water

 

 

WATER – deel 2 Workshops Klassieke Westerse Magie

 • Opening Hekate – Wat is Water? Korte intro essenties van de godin van de magie en hekserij – Hoe plaats je het Water-Element in je lichaam en de wereld? Hekate is in wezen een godin van het onderaardse Vuur, maar ze heerst over het hele astrale/morfogenetische veld, wat onder het Element Water valt.
 • Yetzirah is de kabbalistische benaming voor het morfogenetisch veld, de Maansfeer, de astrale wereld, droomwereld, binnenwereld. Het is de wereld waarin veel magische operaties plaatsvinden.
 • Orgone of psycho-energetische en seksuele magie. Over Reich en de orgon-geluk-relatie, de essenties, het gebruik, misbruik en de technieken.
 • Gedachtevormen, constructs, familiars, tulpa’s, molochs, servitors.
  Hoe schep je een servitor, wat is het verschil met een gedachtevorm, hoe herken je de gigantische impact van blinde-vlek-gedachtevormen, wat is Sitra Achra? Dit onderdeel geeft heel praktisch inzicht in de Maansfeer en zal bij menigeen nogal een cultuurshock geven. Het veelgebruikte begrip “wakker zijn” krijgt een hele extra dimensie. Je krijgt hierbij veel informatie over hoe je eigen energielichaam en emotioneel- en mentaallichaam van buitenaf beïnvloed worden en hoe dit te stoppen of ermee om te gaan.
 • Praktische Maanmagie.
 • Water-TATTWA trancereis: Undines. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Water-Elementalen kan worden betreden.
 • Water begrijpen als het Verbindende Element tegenover Lucht als het Communicatieve Element, Vuur als het Initiërende Element en Aarde als het Concretiserende Element
 • Opdracht Afhoudende Maan-kalender. Houd de afhoudende Maanfases bij en ontdek een nieuwe dimensie van Maan-energie.
 • Je leert het Element WATER in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingstechniek uit de Ninja-traditie.
 • DOORLOPEND AFWISSELING MET PRAKTISCHE OEFENINGEN
workshops magie Benjamin Adamah Amsterdam de Roos - Lucht

Workshops Magie 3 – Lucht

 

LUCHT – deel 3 Workshops Klassieke Westerse Magie

 • Het verhaal van het Oog – Wat is Lucht? Bewustwording van Lucht in je lichaam en in de wereld. Je leert je bewust te worden van hoe je tijdens het leven vanaf je verwekking, altijd samenwerkt met een co-intelligentie. Adem je zelf? Doe je zelf je stofwisseling? Organiseerde je zelf je eigen groei? Met het verhaal van het oog, dat de evolutie van bacterie naar mens beschrijft, leer je de evolutie juist te zien als een bevestiging van een goddelijk wezen, in plaats van de ontkenning ervan. En dit zonder gedweep, maar in alle nuchterheid.
 • Wat zijn Engelen precies voor krachten?
 • Seirai – Dimensiekoorden en magisch denken. Psychosferisch aka magisch bewustzijn begint met het kunnen herkennen en scheppen van, of anticiperen op psychosferen, de bouwstenen van elke realiteit.
 • Oefening Genius Loci. Instructies en tips voor het oppikken van de ziel of entiteit van een plek of gebied.
 • De Levensboom voor dummies & Astral Hacking. Hoe werk je met de kabbalistische Boom des Levens of Etz Ha-Chayim in verschillende dimensielagen?
 • Klassieke en moderne Engelen-magie. Hoe werkt het. Petities.
 • De Shemhamephorash. Mercurius-engelen en de half-decanaten. In veel magische boeken, kabbalistische werken en grimoires kom je de mysterieuze term Shemham(e)phorash tegen. Wat betekent deze term en wat is de relatie met engelenmagie?
 • Raphael-ritueel. Ritueel voor de engel Raphael voor iemand die ziek is of voor jezelf.
 • Venus-ritueel. Een theurgisch ritueel voor de engel Hagiël om een sfeer te verzachten of relatieproblemen te verhelpen.
 • Lucht-TATTWA trancereis – Sylphen. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Lucht-Elementalen kan worden betreden.
 • Lucht-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Lucht-Element op te roepen.
 • DOORLOPEND AFWISSELING MET PRAKTISCHE OEFENINGEN
Benjamin Adamah Amsterdam de Roos - Aarde

Workshops Magie 4 – Aarde

 

AARDE – deel 4 Workshops Klassieke Westerse Magie

 • Wat is Aarde? Verder Aarde herkennen in je lichaam en de wereld.
 • Life plan – Business plan – Magic plan
 • Goëtische magie versus Theurgische magie. De overgang in Griekenland van chthonisch naar klassiek, binnen het kader van de negatieve politisering van Aarde-magie en de heksencultus.
 • Wat is hekserij in essentie? Wat is een heks? Wat is de oorsprong?
 • Chthonische (Aarde-magische) verschijnselen en entiteiten. Lupercalie, Fascinum, Hecate/Diana/Aradia/Herodias, de sabbat, de bok, wilde man/Pan/Basa Jaun, Baskische hekserij, de Benandanti en Maledanti, de Sater, Succaba, weerwolf en de Dubbel, Noordse zielenleer, Veld-daemones als Roggensau, Roggenwolf, de Vruchtbaarheidswezens, Forsteton, Mutunus.
 • Devas, genii loci, Fairies. Meer over natuurwezens.
 • Sjamanistische kruiden: Psychotrope planten. Hoe maak je tinctuur. Veilig gebruik. Wat zijn heksenzalven? Welke middelen werden gebruikt.
 • Aarde-TATTWA trancereis Gnomen of Pygmeën. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Aard-Elementalen kan worden betreden.
 • Astraal reizen. Twee verschillende nieuwe technieken; hoe bouw je een dubbel (astraal reislichaam).
 • Wat is een familiar en hoe schep je die en onderhoud je die.
 • Samen een hulpgeest maken voor een goed doel.
 • Geldmagie. Werken met Bune, astro-geldmagie, de Aardgordelzone-Djinn Nasi, Jupiter-ritueel.
 • Aarde-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Aarde-Element op te roepen.
 • DOORLOPEND AFWISSELING MET PRAKTISCHE OEFENINGEN

 


VAMzzz Publishing boek:

workshops magie Benjamin Adamah

MAGUS Leer & Ritueel
door Benjamin Adamah
Nederlands
ISBN 9789492355362
Paperback, 278 pagina’s

Te koop bij Wereldboekhandel.nl en BoekenRoute.nl