Zes Assen Astrologie: De kickstart voor beginners in astrologie

Zes Assen Astrologie (VAMzzz Publishing) door Benjamin Adamah introduceert een eenvoudig maar innovatief systeem dat een frisse en uitgebreide kijk biedt op hoe de dierenriem werkelijk werkt. Misschien heb je gelezen over je sterrenbeeld, dat wordt bepaald door de positie van de zon op het moment van je geboorte. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat er nog een belangrijk aspect is om te overwegen. Je tegenovergestelde sterrenbeeld vertegenwoordigt je onbewuste zelf en heeft een aanzienlijke invloed op je leven.

 

Het grote geheim is: dit tegenovergestelde teken wil deel uitmaken van jouw spel en kan van grote hulp zijn! Als je de kwaliteiten en krachten, die dit tegenovergestelde sterrenbeeld typeren, negeert, zullen ze tegen je blijven werken – totdat je ze geïntegreerd hebt.

De grote fout

Veel mensen hebben gelezen over hun sterrenbeeld, maar weinigen realiseren zich het belang van het begrijpen van het teken dat tegenover hun zon staat. Door inzicht te krijgen in dit tegenovergestelde teken, kun je veel problemen, vertragingen, tegenstand en blokkades vermijden die zich in je leven kunnen voordoen.

Bijvoorbeeld, Ram-mensen kunnen hun kansen op succes en geluk vergroten door de kwaliteiten van Weegschaal te integreren, en vice versa. Evenzo kunnen de combinaties Stier-Schorpioen, Tweelingen-Boogschutter, Kreeft-Steenbok, Leeuw-Waterman en Maagd-Vissen profiteren van een dieper begrip van hun tegenovergestelde teken.

 

Krijg een harmonieuzer en dynamischer leven!

Door de lessen en eigenschappen van deze tegenovergestelde tekens te omarmen, kan men meer harmonie en balans in het leven bereiken. Terwijl de meeste mensen hun sterrenbeeld kennen, beschouwen velen astrologie nog steeds als een onzinnige bijgelovigheid. Er zijn echter twee redenen voor dit misverstand die ik wil aanstippen.

 

Media-horoscopen zijn nep

Ten eerste, de horoscopen die je vindt in tijdschriften, kranten en op astro-tv vertegenwoordigen niet de ware astrologie. Bijvoorbeeld, toen ik een periode van 18 uur per week wijdde aan bodybuilding, kwam ik eens een horoscoop tegen in een tijdschrift die luidde: “Je moet echt wat meer aan sport doen, luie Stier!” Zulke onzin wordt nooit geschreven door serieuze astrologen.
Bovendien zijn de termen “wekelijkse” of “maandelijkse horoscoop” misleidend, omdat ze slechts algemene “voorspellingen” of fantasieën van de schrijver bieden.

Om astrologie serieus te nemen, moet een juiste analyse worden uitgevoerd op basis van iemands geboortehoroscoop, progressies, solaarreturns en huidige planetaire aspecten, inclusief asteroïden en gevoelige punten zoals de Zwarte Maan, Maansknooppunten, enzovoort.

 

Je bent niet alleen je “sterrenbeeld”

De tweede oorzaak is veel verraderlijker. Wanneer je mensen vraagt naar hun “sterrenbeeld” (wat ook een misleidende term is omdat het verwijst naar een teken en niet naar een constellatie), reageren ze meestal met uitspraken als “Ik ben een Tweelingen,” “Ik ben een Maagd,” “Ik ben een Boogschutter,” of “Ik ben een Leeuw,” enzovoort.

 

Wat maakt deze reactie zo problematisch?

Welnu, de positie van de zon (je “Ik”) op het moment van je geboorte geeft aan in welk sterrenbeeld deze stond, maar dit is slechts één van de vele factoren die je karakter, wezen en individuatieproces bepalen. Je zonneteken wordt altijd tegengewerkt door het teken dat zijn kwaliteiten aanvult en in je persoonlijkheid wil integreren. Helaas zien de meeste mensen dit tegenovergestelde teken aanvankelijk als een tegenkracht.

Bijvoorbeeld, Weegschalen kunnen Ram zien als egoïsten die hen altijd in de weg staan, Stieren kunnen Schorpioenen zien als alleen geïnteresseerd in macht en manipulatie, en Steenbokken kunnen Kreeften zien als overgevoelige emotionele klagers, enzovoort.

Dit soort denken komt voort uit een diep gebrekkige kijk op de realiteit, het concept van dualiteit. Dualiteit is echter een menselijke uitvinding. In astrologie en de natuur bestaat dualiteit niet. Net zoals een kunstenaar weet dat geel paarse tinten versterkt (die geel op het kleurenwiel tegenover staat), moeten we leren om schijnbaar tegengestelde elementen van onze geboortehoroscoop samen te brengen.

In plaats van alleen met 12 tekens te werken, kunnen we ons richten op de 6 assen van elk 2 tekens, die elkaar aanvullen en versterken. Door het bestuderen van het teken dat tegenover ons eigen staat, kunnen we waardevolle inzichten krijgen in ons karakter, leven en lot.

Het is belangrijk op te merken dat deze benadering vaak wordt genegeerd door veel astrologen, maar het kan veel werkbaardere kennis opleveren dan een klassieke horoscoopinterpretatie. Uiteindelijk is het leren samenbrengen van deze complementaire elementen de sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van onze geboortehoroscoop.

 


 

Zes Assen Astrologie is ook beschikbaar in het Engels en Duits: