De astrologische betekenissen van Lempo en Aphidas

Transneptuniaanse objecten

Centauren en Plutino’s en hun locaties

 

In oktober 2017 kregen de Plutino 47171 1999 TC36 en de Centaur 121725 1999 XX143 officieel de namen Lempo en Aphidas. Geen van beide officiële benamingen sluit echter aan bij de astrologische betekenissen van deze objecten. Lempo heeft een uitgesproken link met metafysica en Aphidas is geen slaapkop maar een provocateur.

 

APHIDAS  121725 1999 XX143

Astrologische betekenis:
provocatie; emotionaliteit gekoppeld aan publiek optreden; dissonante verhoudingen overheid of publieke bekendheid en gezin of thuissituatie

Centaur ontdekt C. W. Hergenrother, op 13 december 1999, conjunct de ster Procyon, met een gemiddeld geschatte grootte van 76 km doorsnee. 1999 XX143 emaneert een provocatieve, rebelse energie op een vooral emotionele
wijze en vaak in het openbaar. Er bestaat een doorgaans dissonante verhouding tussen openbaar leven en thuis- of gezinssituatie. Regelmatig is dit het gevolg van de overheid, die met wanbeleid het gezin raakt.

Toch is veel mogelijk, indien men afziet van het ad hoc in het openbaar ventileren van een in de intieme sfeer afspelende crisis – door welke oorzaak ook getriggerd. Behalve dat 1999 XX143 wel in de eerste instantie naar provocatief verweer neigt (of hier onbewust redenen voor uitlokt), is er een sterke drang om integriteit
te eisen, naast een mogelijkheid om emotioneel, affectief en relationeel te groeien, daarin voldoening te vinden, of zelfs geliefd te worden bij een groot publiek.

De vaste relatie met de levenspartner blijft echter langere tijd een lastig ding. Maar ook dat laatste kan in goed vaarwater komen, indien de emotionele impulsiviteit wordt omgezet in gegronde, degelijke kennisdeling en op grond daarvan ergens voor gaan staan. De energie van 1999 XX143 treedt regelmatig sterk naar voren in de horoscopen van provocatieve popartiesten, maar het beste komt ze tot haar recht in de horoscoop van een schrijver, publicist of uitgever. De relatie met het begrip familie is vaak grillig en ongewoon, maar sterk. De omlooptijd bedraagt 76 jaar en 205 dagen.

 

LEMPO  47171 1999 TC36 (naamsuggestie in Asteroïden-Gids: MOEBIUS)

Astrologische betekenis:
dienstbaarheid voor het grote goed, niet aflatende pogingen complexe zaken eenvoudiger communiceerbaar te
maken; inzicht in metafysica, in de grote achterliggende processen; taoïsme, yin-yang-modellen; behoefte metafysische waarden en waarheden te integreren in de grote levensprocessen en maatschappelijke toestanden;
abstrahering; kwantummechanica

1999 TC36 werd ontdekt op 1 oktober 1999 door Eric P. Rubenstein en Louis-Gregory Strolger en kreeg in oktober 2017 officieel de naam Lempo, naar een godheid uit de Finse mythologie. 1999 TC36 is het meest unieke object uit de Plutino-familie. Twee lichamen draaien namelijk om een barrycentrum, terwijl daar weer een maan omheen cirkelt. Het object bestaat dus uit drie lichamen in continue beweging. De beide om het barrycentrum wentelende lichamen meten daarbij ca 272 km en 251 km terwijl de maan een geschatte diameter heeft van 132 km.

Lempo accentueert het transpersoonlijke aspect van Pluto, het in dienst stellen van de plutonische kracht voor het grote geheel, de maatschappij en de wereld. Tevens belichaamt Lempo de occulte affiniteit van Pluto, waarbij deze affiniteit tot zuivere metafysica wordt. Metafysica is an sich een stelsel dat resulteert uit abstrahering, dus doordringen tot de kern c.q. essentie van de realiteit, hetgeen een plutonische/Schorpioen-achtige faculteit is.

Kenschetsen: dienstbaarheid voor het grote goed, niet aflatende pogingen complexe zaken eenvoudiger communiceerbaar te maken; inzicht in metafysica, in de grote achterliggende processen; taoïsme, yin-yang-modellen, torusmodellen, de torus, yin-yang balans, proödos x epistrofe; behoefte metafysische waarden en waarheden te integreren in de grote levensprocessen en maatschappelijke toestanden; transformatie door diepe inzichtelijkheid, kwantenmechanica.

Nassim Haramein, die net als ik al lang bezig is de torus te koppelen aan inzicht in de meest fundamentele processen in onze realiteit, heeft Lempo conjunct Salacia/Nemesis/Ophelia in 19 Steenbok; driehoek Varuna; driehoek Juno/ Hebe/Itokawa; vierkant Orius; vierkant Eros; sextiel Plutino’s 1998 VG44/2001 YJ140; sextiel Sphinx/Osiris; oppositie Plutino 2001 FL194.

Metafysica is altijd mijn grote passie geweest. Mijn Lempo staat conjunct Salacia/ cusp 8 in 22 Steenbok; driehoek Varuna/Phaeton; vierkant Typhon/Orius; vierkant Quaoar/Siva (In mijn boek VAMACHARA uit 2012 koppelde ik de torus aan tantrische metafysica); Lempo staat verder oppositie de Plutino’s 2004 EW95/2003 FB128; sextiel cusp 6/ongecorrigeerde Zwarte Maan/Vertex; driehoek cusp 12 en sextiel 1998 VG44.

I Tjing-vertaler Richard Wilhelm had Lempo in 13 Weegschaal vierkant Varuna/Juno/Lachesis (Steenbok); sextiel (op 3 boogminuten) Great Attractor; sextiel Chariklo en oppositie 1999 CE119.

Medegrondlegger van de kwantummechanica Werner Heisenberg (van o.a. het Heisenberg-principe) had Lempo in 12 Schorpioen zeer dominant in zijn geboortehoroscoop. Lempo stond conjunct Noorderknoop/Zwarte Maan/ Vertex, hetgeen betekent dat de Lempo -kwaliteiten sowieso en hoe dan ook door hem zouden worden uitgewerkt en uitgedrukt, maar ook conjunct 1996 TO66 (het niet geaccepteerde) /1998 WA31 (manipulatie, machtsdrang). Het Heisenberg-beginsel draait om het standpunt van de waarnemer die het waargenomene bepaalt. Lempo maakte hierbij een vierkant met Pholus/Quaoar (opstarten, nieuw groot uit te bouwen groeisysteem of organon), een driehoek met Arawn /cusp 2/2003 CO1/Industria (als einzelgänger de waarheid zeggen) waarbij de as 2-8 een rol speelt bij de bedrijvigheid. Heisenberg kwam in de problemen tijdens het Nazi-tijdperk, toen hij protesteerde tegen het uitsluiten van Joodse wetenschappers, maar om zijn inkomen en werk te behouden werkte hij later voor de Nazi’s aan een Duitse atoombom, die hem een breuk met Niels Bohr opleverde, dus isolement. Tot slot bevond zijn Lempo zich in sextiel met 2001 YJ140/2005 RM43 en oppositie 2002 AW197/cusp 8.

Bij René Warcollier, inspirator via zijn boek Mind to Mind van remote viewing en oud directeur van Institut Métapsychique International, zien we een oppositie Zon/Makemake van Lempo (zie ook 120216 2004 EW95). De omlooptijd om de Zon bedraagt 248 jaar 266 dagen. 

 

© Benjamin Adamah 2017


The astrological meaning of Aphidas in astrology and 40 other Centaurs expected in 2018 as the first ofspring in English of the VAMzzz Publishing book : Asteroïden-Gids

 

Asteroïden-Gids
950 astrologische betekenissen van Asteroïden, Centauren, Cubewano’s, Damocleïden, Neptunus-resonanten, Plutino’s, SDO’s en Trojanen
by Benjamin Adamah
Dutch
ISBN 9789492355195
Paperback, book size 200 x 270 mm
672 pages (incl. 105 illustrations)