Horoscoop Donald Trump en de asteroïde Ohno

Horoscoop VS

Horoscoop VS

This article is also available in English

 

Ik wil hier een enigszins ludiek aspect van de nieuwe astrologie belichten aan de hand van de wereldwijd op 7 en 8 september gehoorde uitroep Oh no!, in reactie op het verrassende presidentschap van Donald Trump. Verrassend, want hij roeide tegen de stroom in met 70  campagnemedewerkers tegenover de 700 van Hillary, die ook alle Amerikaanse en Europese massamedia achter zich had, samen met bijna alle Europese politici. Hillary gesponsord door – op één na – alle grote wapenfabrikanten (bron: John Pilger) representeerde ook de open wond en blinde vlek van de VS, het zich voordoen als boegbeeld van vrijheid, beschaving en democratie, terwijl de praktijk bestaat uit 201 gestarte oorlogen en militaire conflicten sinds WO2, met 30 miljoen doden, sinds het einde van de koude oorlog, enkel nog in dienst van de wapenindustrie en grote bank- en bedrijfsbelangen. Meer dan 90% van de meer dan 30.000.000 doden zijn kinderen, vrouwen en burgermannen. En al deze gestarte conflicten zijn illegaal – om die bizarre term “illegaal” in deze context maar te gebruiken; het is ethisch immers verwerpelijk.

Met de horoscoop van de VS zelf in nieuwe stijl, dus met, pak ‘m beet, een paar honderd asteroïden, kun je een boek van 1000 pagina’s vullen. Hier beperken we ons alleen tot asteroïde 5180 Ohno in de horoscopen van de VS, Trump en Hillary Clinton. Het levert een boeiend plaatje op, van wat overigens slechts een gefinetuned astrologisch facet is van het hele verkiezingsgebeuren. Eerst even iets meer over Ohno.

 

5180 OHNO 

[principieel vechten voor iets goeds; iets plots een halt toe roepen via media-actie; het Oh nee!-effect]

Ohno werd ontdekt op 6 april 1989 en vernoemd naar software-ontwikkelaar Keiko Ohno voor haar activiteiten in het kader van publieke aandacht voor de astronomie en ruimtevaart wetenschap. Ohno stond tijdens de ontdekking conjunct de ster Spica en de asteroïden Bowell/Starr/Savage op midpunt (vanuit twee driehoeken) Varuna|Manwe; met ontdekkings-Zon conjunct Venus/Eris/1996 TL66/Lucifer. De ontdekkingshoroscoop toont Ohno in Weegschaal in het tegenoverliggende teken van de ontdekings-Zon in Ram, wat wijst op een streberige energie. 1996 TL66 stuurt in deze context aan een lange gedegen voorbereiding die later abrupt tot een ontlading voert, wat hier het meest voor de hand liggend uitmond in een klokkenluiderachtige (media-)actie om iets recht te zetten. Ohno blijkt net als Toro zowel in de forensische als persoonshoroscopie vooral de semantische “meme” van de uitroep Oh no! te dragen (dus Oh no! als gedachtevorm, die bij sterke aspecteringen van de asteroide Ohno geactiveerd wordt). Kenschetsen: resoluut staan voor iets principieels, een strijd voeren die op sympathie kan rekenden bij een groep en een horrorscenario is voor een andere groep; iets plotseling een halt toe roepen of verhinderen, iets verhinderen middels een media-actie; het klokkenluiden inzake schadelijke technologie of industriële acties, methoden of producten; het aankaarten, verbreken of opheffen van slechte contracten, samenwerkingsverbanden of wetgeving; het veroorzaken van een schokgolf in de gevestigde orde; het Oh nee! Shit!-effect. De omlooptijd bedraagt 3 jaar en 256 dagen.

 

 

Horoscoop VS

Eerst even de meest eenvoudige weergave van de horoscoop van de VS. Ohno staat bijna minuut-exact conjunct met Chiron [open wond, blinde vlek] in de 21ste graad Ram in het vierde huis [de VS zelf, binnenland] en sextiel hierop staat huisheer Mars in Tweelingen in het zevende huis [partners & openbare vijanden]. Op de dag van de verkiezingen en de ochtend daarna (7 en 8 november) maakte de Centaur Cyllarus [identiteitschaos; racisme; protectionisme; financiële strategie] een hard vierkant naar de wond/blinde vlek (Chiron conjunct Ohno) van de VS vanuit 21° Kreeft [de gewone man, de autochtoon] in het huis van de dood en transformatie, terwijl de Pallas [politiek] een exact sextiel maakte vanuit Waterman [grenzen verleggen, autocratie-democratie tweegezicht]. Er zijn veel meer en ook veel belangrijkere aspecten op datzelfde moment zoals Pluto [transformatie door implosie] vierkant de Saturnus [status quo] van de VS en Orcus [harde integriteitstest] vierkant de Uranus [vernieuwing, onafhankelijkheid] van de VS, maar dit stukje gaat over asteroïde Ohno.

 

horoscoop Donald Trump

Horoscoop Donald Trump

 

Horoscoop Donald Trump

In zijn geboortehoroscoop heeft Donald Trump Ohno conjunct Eris [stand houden in de strijd tot het uiterste ondanks grote weerstand] en Typhon [je als buitenstaander invechten in een gesloten systeem] oppositie Neptunus [illusie, schijn, visuele verbeeldingen] en inconjunct de miljonairs/miljardairs-asteroïde Rockefellia. En op 7 november maakt Trump dit concreet door zich als miljardair (Rockefellia), pal tegen alle beeldvorming (Neptunus) van de media in, ondanks grote weerstand (Eris) in te vechten (Typhon) in de Amerikaanse politieke ivoren toren. Meteen het record vestigend van de oudste gekozen Amerikaanse president uit de geschiedenis en het meeste aantal Oh no!-gillende tegenstanders (Ohno) in binnen- en buitenland. Zijdeling interessant is dat de Zon van Trump, in het huis van publiekelijk optreden, conjunct Tisbe [zelfmoord] en Rhadamantus [de rechter uithangen] staat. Trump kondigde meteen aan 20 mensen uit het hooggerechtshof te willen vervangen en direct na zijn overwinning verschenen er pagina’s op het internet die hem een grote kans gaven net zo te eindigen als Kennedy.

 

horoscoop Hillary Clinton

horoscoop Hillary Clinton

 

progressieve horoscoop Hillary Clinton

progressieve horoscoop Hillary Clinton

 

Geboorte en progressieve horoscoop Clinton

En hoe zit het dan met Hillary? Wel Hillary is geboren met Saturnus conjunct Ohno in driehoek op Mercurius/Ascendant. Als Hillary had gewonnen had bij iedereen op deze planeet die geen oorlog in Europa tussen de VS en Rusland wilde nog harder “Oh no!” geroepen dan de tegenstanders van Trump. Hillary had tijdens de verkiezingen haar progressieve Ohno exact op het achtste huis [Oh nee, ik ben er geweest!], terwijl de Ohno in haar geboortehoroscoop gedriehoekt werd door Uranus [het onverwachte Oh nee!]; gevierkant door Toro in Schorpioen [we duwen het Oh nee! Met kracht uit je strot]; gevierkant door 1998 TB in Stier, en een oppositie kreeg van Cacus/Damocles [een Oh nee! gekoppeld aan een haar dwarsliggende integriteit-screening (door Wikileaks) waarbij alle stront die naar boven kwam tot nerveuze chaos leidde].

 

© 2017 Benjamin Adamah


 

VAMzzz Publishing book (English edition expected in 2018):

De Asteroïden-Gids is het eerste grote astrologische naslagwerk ter wereld, dat de duidingen in de horoscoop behandelt van 15 categorieën nieuwkomers in de astrologie. De 950 asteroïden in dit werk zijn helder onderverdeeld in:
8 Aten-asteroïden; 62 Apollo-asteroïden; 14 Hungaria-asteroïden; 26 Amor-asteroïden; 591 Hoofdgordel-asteroïden; 14 Cybele-asteroïden; 23 Hilda & Schubart-asteroïden; 44 Trojanen; 41 Plutino’s; 28 Cubewano’s (Klassieke Kuiper-belt Objecten); 10 Hamerden; 11 afwijkende Neptunus-Resonanten; 40 Centauren; 22 Scattered Disc Objects (SDO’s); 16 Damocleïden, Retrograde objecten en (ex)Kometen.

Alle asteroïden in dit werk zijn voorzien van hun MPC-nummer, voor invoer in efemeridenprogramma’s en extra opgenomen is een uitgebreide lijst met geografische asteroïden, voor gebruik in de forensische en mundane astrologie. Dit boek is verder voorzien van tips voor het gebruik van asteroïden in de persoonshoroscoop en forensische horoscoop, inleidend materiaal en een uitgebreide begrippenlijst. De vormgeving is geheel afgestemd op praktisch gebruik en het snel kunnen raadplegen van de informatie. Daarnaast is deze gids rijk geïllustreerd.

 

Asteroïden-Gids
950 astrologische betekenissen van Asteroïden, Centauren, Cubewano’s, Damocleïden, Neptunus-resonanten, Plutino’s, SDO’s en Trojanen
door Benjamin Adamah
Nederlands
ISBN 9789492355195
Paperback, boek formaat 200 x 270 mm
672 pagina’s (incl. 105 illustraties)