Uranus in Stier – De Aarde in turbulentie

Uranus staat voor omwenteling, revolutie, onverwachte veranderingen en events in zowel opbouwende als destructieve zin. Het “anabole” teken Stier is de Aarde zelf, de wereld, het stabiele, de basis, de zekerheid en de concretisering, het natuurlijke en de empowerment van leven en groeiprocessen. Bij Uranus is niets zeker, weinig natuurlijk, de planeet is vooral een katabole kracht. Dat betekent dat deze twee krachten met elkaar in de clinch gaan de komende 7 jaar. Uranus in stier staat voor expect the unexpected – en mogelijk op massieve schaal…

 

Uranus in Stier

Uranus in Stier

 

Op 15 mei 2018 om 17:18 uur Nederlandse tijd is Uranus in Stier geschoven. Om het verhaal compleet te maken: tijdens Nieuwe Maan, met Maan op Algol en Sedna, vanuit een vierkant Mars in de laatste graad Steenbok en vierkant Varuna in de laatste graad Kreeft. Uranus bevindt zich hiermee op het midpunt. Ik ga straks in gewoon Nederlands uitleggen hoe dat kan worden geïnterpreteerd.

Uranus loopt eind 2018 even retrograde en komt dan weer terug in Ram, maar vervolgd dan snel opnieuw de koers in Stier tot herfst 2025. Dan treedt de planeet Tweelingen binnen om in het voorjaar 2026 weer even terug naar Stier te gaan en dan opnieuw Tweelingen te doorlopen. Uranus staat ruwweg een dikke zeven jaar in een zodiakteken en bij z’n intrede wordt een belangrijke nieuwe fase gestart vanuit een mundaan astrologisch standpunt.

 

De laatste Uranus in Stier

De vorige keer dat Uranus door Stier liep, was de periode 1934 – 1942, de periode waarop Nazi-Duitsland de wereld radicaal veranderde, er een Wereldoorlog uitbrak en zowel grenzen als machtsverhoudingen anders werden. Stier = de wereld, de Aarde. Uranus = grensverlegging, rebellie, gewelddadige omwenteling, out of the box denken, vrijheid, verbroedering, modernisering, originaliteit, elektriciteit en nucleaire technologie; kortom een heftige mix van positieve en negatieve kwaliteiten en kwaliteiten die ofwel positief of negatief kunnen uitakken.

Als er een ding is waar Uranus GEEN talent voor heeft, is dat stabiliteit en zekerheid. Als er een teken is dat juist over stabiliteit en zekerheid heerst, is dat Stier. Kortom die twee ingrediënten, die de komende zeven jaar het wereldbeeld en wereldgebeuren flink gaan beheersen, zullen dat doen door in conflict te komen met elkaar en om de zoveel tijd het ventiel open te zetten.

Hoe dat exact gaat uitpakken is niet te voorspellen, omdat de grap bij Uranus is, dat deze als planeet van het onverwachte (expect the unexpected), eigenlijk alleen intensioneel en niet inhoudelijk te voorspellen is. Los van het feit dat er zeer veel meer spelers zijn, die doorslaggevend zijn bij de psycho-energetische fluctuaties en turbulenties van onze wereld (natuur + tijdgeest).

 

Cubewanos Haumeids & other TNOs - Benjamin Adamah s Plutinos-Benjamin Adamah s Centaurs Damocloids Scattered Disc Objebcts - Benjamin Adamah s

 

Hilda-asteroids astrological meaning

Also available via amazon.com, Barnes & Noble and your local bookstore

 

 

Wat heeft Uranus in Stier in petto?

Wat wel goed in kaart is te brengen zijn de verschillende opties/risico’s/hoopvolle mogelijkheden met deze combinatie. De kanttekening is dat het binnentreden van Stier een soort geboortehoroscoop is en Uranus staat op een midpunt van Varuna en Mars die de as Kreeft-Steenbok (volk – overheid), dus de spanningen zullen de komende 7 jaar veelal op die polariteit betrekken.

  • Een nog meer uit de hand lopende digitalisering van de wereld (5G/wifi) of eindelijk een halt aan deze krankzinnigheid.
  • Een verdere ecosysteemvernietiging en kunstmatig worden van de wereld, of juist een sterk toenemend verzet en protest hiertegen dat vruchten afwerpt.
  • Problemen met kernreactors of nucleaire wapens, of de nasleep van Fukushima die eindelijk mainstream wordt, of sterker verzet tegen kernenergie, of de doorbraak van Thorium-technologie.
  • Het definitief afschaffen van cashgeld, of juist het definitief wettelijk recht op cashgeld regelen.
  • Grote omwentelingen binnen de landbouw. Overal wordt de Aarde doodgespoten met RoundUp en dergelijke, dus waarschijnlijk zal hier, uit het pure overlevingsbesef van politici zelf, een einde aan komen.
  • Kostendiscussies met betrekking tot energie.
  • Omwentelingen in Stier-zones: Middellandse Zeegebied, Griekenland, Italië, Ierland, Australië, Azerbedjan, Siberië, het Atlantische oceaan-bekken, Midden Oosten.
  • Onverwachte toestanden in de financiële wereld.
  • De cryptocurrency-discussie en -trend treedt sterker naar de voorgrond.
  • Fellere acties of meer acties van milieugroepen zoals Greenpeace.

En voor de meer astrologisch onderlegde lezer, hierbij het onderstaande citaat uit de Asteroïden Gids in relatie tot het eindigen van de Uranus door Stier-fase voorjaar 2026. Dan loopt namelijk ook een ander zeer belangrijk astrologisch aspect ten einde, resulterend in hopelijk een fundamenteel betere wereld, die alles te maken heeft met de terroristenstaat Amerika en hoe deze de wereld (Stier) in de greep houdt:

 

49673  1999 RA215  – radicalisme; extremisme; geweld; martelaarschap; terroristische aanslag; de radicale daad of breuk; nucleaire technologie of ongelukken; nucleaire schandalen; kernramp; luchtbombardementen; bommenwerpers; chemtrails; autorace-, vliegtuig-, satelliet-, of ruimtevluchtrampen; dood-issues

1999 RA215 werd ontdekt op 13 september 1999 door Donald R. Davis, Brett James Gladman en Carol Meese en meet 153 km in doorsnee. In de radixhoroscoop is 1999 RA215 een epicentrum van radicalisme of het extreme in positieve of negatieve zin. In positieve zin is het radicale soms noodzakelijk voor het doorbreken van een farce. 1999 RA215 versterkt en bekrachtigt de planeten, punten of objecten, waarmee hij aspecteert. Dit object is mundaan van zeer groot belang. De ontdekkingshoroscoop van 1999 RA215 toont een cluster van extremen die bij elkaar opgeteld zonder meer in de richting sturen van: radicalisme of extremisme; geweld; martelaarschap; een terroristische aanslag; fals flag-aanslagen; de radicale daad of breuk; nucleaire technologie of ongelukken; nucleaire schandalen; kernramp; luchtbombardementen; bommenwerpers; chemtrails; autorace-, vliegtuig-, satelliet-, of ruimtevluchtrampen; dood-issues. In het meest positieve geval levert een sterke 1999 RA215 in de persoonshoroscopie een beschaafde humanitaire en constructieve anarchist op, een radicale, maar mogelijk uitzonderlijk creatieve schrijver met grote impact of hij geeft iemand een natuurtalent voor magisch directionisme en chaosmagie.

1999 RA215 tobt met extremen op het vlak van identiteit en ventileert dit vaak zeer gewelddadig in de buitenwereld omdat de buitenwereld meestal als een potentieel invasieve boeman wordt ervaren, of deze buitenwereld ook daadwerkelijk naar de persoon in kwestie zo optreedt. Dit is een van de meest extreme objecten onder de nieuwkomers in de astrologie. De overigens vreedzame en door de staat vervolgde Franse anarchist Pierre-Joseph Proudhon had 1999 RA215 conjunct Pholus in Kreeft vierkant Hylonome (populariteit wegens – hier – anarchisme dat iemand opbreekt); driehoek Venus/Eros/Ixion/Ceta in Vissen (even gepassioneerde als beschouwelijke sociale betrokkenheid bij de onbedeelden, die een terugslageffect geeft). Van hem is de uitspraak Eigendom is diefstal.

Mundaan heeft 1999 RA215 een sterke link met een specifiek soort aanslagen en in de periode tussen 1998 en 2027 vooral met staatsterrorisme en deep state corporate oorlogen, waar het hele fundament van de VS-economie nu afhankelijk van is. Deze hele periode blijft binnen deze context, zoals straks duidelijk zal worden, onder een hoogspanning staan van een in die periode langlopende conjunctie tussen 1999 RA215 en 2003 OP32. De in deze periode gepleegde aanslagen hebben dus allen die conjunctie (binnen 1 graad) gemeen, maar hebben daarnaast hun eigen horoscopie, die en een sterke trigger bevat en de aanslag verder karakteriseert.

Tijdens 9/11 stond 1999 RA215 in de 17de graad Waterman in het 4de huis (geboortegrond/binnenland) conjunct 2003 OP32 (bekrachtiging an een of-the-grid-opinie); driehoek Elatus in Tweelingen (negatieve fusering aan het terrorisme-issue in het kader van vrijheid = Bush versie van Freedom & Democracy via de media); driehoek 2000 GN171 in Weegschaal (macht-invloed-problematiek laten voeden door partners, hier bevriende staten en CEO’s); oppositie Venus/Leviathan/Sophia/Zero in Leeuw (grote stralende populaire staatsleugen gebracht als wijsheid en beplechtigd met Ground Zero); sextiel 1993 SB in Ram in 7 (Orwelliaanse screening van de individuele burger in bevriende en openlijk vijandige naties). Tijdens de aanslag in Brussel op 22-3-2016 (een klassieke Gladio/NATO-aanslag ge-media-orkestreerd als terrorisme volgens de Deense topspecialist, Ole Dammegård) stond 1999 RA215 in de 7de graad Vissen eveneens conjunct 2003 OP32 oppositie Orcus (dood). Verder stond 1999 RA215 conjunct met Rockefellia/Icarus (geïnspireerd door het grote geld); vierkant Mars in Boogschutter (heftige publiciteit); vierkant Asbolus in Tweelingen (berichtgeving van het afschuwelijke).

Dezelfde conjunctie 1999 RA215-2003 OP32 in oppositie met Orcus was er tijdens de “aanslag” in Nice, door dit keer een totaal verwarde man, maar door de media weer als “moslim-terrorisme” verkocht aan het publiek, in Nice op 14 juli 2016. Triggerfunctie is hier niet Mars maar Zwarte Maan die in driehoek op deze conjunctie staat vanuit de 7de graad Schorpioen in het 8ste huis. Pallas (politiek) stond op dat moment conjunct 1999 RA215/2003 OP32, vandaar dat de politisering van de man in de truck via de media van een leien dakje ging. De conjunctie maakte een vierkant met cusp 4 en cusp 10 vanuit de 8ste graad Vissen in het eerste huis.

Bij een afschuwelijke drone-aanslag op een Yemenitisch bruiloftviering, waarbij 13 burgers werden vermoord (1 meer dan bij Charlie Hebdo) zwegen de westerse media als het graf. De conjunctie 1999 RA215/2003 OP32 stond toen conjunct Neptunus (vervagen), een minuut-exact vierkant Asbolus (afschuwelijk) en driehoek 1998 TD10 (invasie) / 1998 VG44 (staatsdesinformatie).

Het probleem bij de conjunctie van de Cubewano 1999 RA215 met Haumeïde 2003 OP32 is dus dat deze een langlopende is. Het is een soort vulkaan waarbij er een voortdurend smeulend magma aanwezig is, dat bij bepaalde complexe totaalhoroscopieën getriggerd wordt naar buiten te treden. In zekere zin de duistere tegenhanger van de Hippy-configuratie die ontstond uit de langlopende conjunctie Orius/2003CO1, die juist intrinsiek aanzette tot vrijheid, liberalisering van de geest en het individu, ecologich bewustzijn, creatieve revoluties en autonomie.

1999 RA215/2003 OP32 lijkt verwezenlijkt, of beter gezegd gepragmatiseerd en gekarikaturiseerd, in de uitrol van de PNAC (Project for a New American Century)-agenda, de Orwelliaanse repressieplannen van VS-marionet Brussel en achter de hogere schermenpolitiek van Bilderberg etc.. Tijdens de Fukushima-ramp op 11 maart 2011 stond 1999 RA215 conjunct Neptunus/Chiron vierkant Maan/1996 TL66. De omlooptijd van 1999 RA215 bedraagt ca 285 jaar.

 

Datum    1999 RA215   2003 OP32

—————————————————

01 Jan 1980  | 21 cp 37                       | 12 cp 37

01 Jan 1981  | 22 cp 45                       | 14 cp 19

01 Jan 1982  | 23 cp 52                       | 15 cp 59

01 Jan 1983  | 24 cp 59                       | 17 cp 38

01 Jan 1984  | 26 cp  6                        | 19 cp 17

01 Jan 1985  | 27 cp 15                       | 20 cp 58

01 Jan 1986  | 28 cp 23                       | 22 cp 36

01 Jan 1987  | 29 cp 31                       | 24 cp 13

01 Jan 1988  |  0 aq 39                        | 25 cp 49

01 Jan 1989  |  1 aq 49                        | 27 cp 27

01 Jan 1990  |  2 aq 58                        | 29 cp  1

01 Jan 1991  |  4 aq  6                         |  0 aq 35

01 Jan 1992  |  5 aq 15                        |  02 aq  8

01 Jan 1993  |  6 aq 26                        |  03 aq 42

01 Jan 1994  |  7 aq 35                        |  05 aq 14

01 Jan 1995  |  8 aq 45                        |  06 aq 45

01 Jan 1996  |  9 aq 55                        |  08 aq 15

01 Jan 1997  | 11 aq  7                        |  09 aq 46

01 Jan 1998  | 12 aq 18                  | 11 aq 15


Februari 1998 is de eerste maand dat deze conjunctie binnen 1 graad exact is. Op 19 februari 1998 sturen 39 Amerikaanse neoconservatieve ondertekenaars een open brief naar de president van de VS waarin wordt aangedrongen Irak aan te vallen. Deze beruchte memo is feitelijk de activering van de uitrol van een aanhoudende staatsterrorismegolf vanuit de VS/NATO naar de rest van de wereld, via bombardementen, ontregelingen binnenlandse politiek en Gladio-aanslagen die de massamedia verkopen als moslimterrorisme. Deze periode loopt hypothetisch af in 2027, indien de conjunctie 1999 RA215/2003 OP32 ten einde loopt.

 

01 Jan 1999  | 13 aq 29                  | 12 aq 42   

01 Jan 2000  | 14 aq 40                  | 14 aq  9    

01 Jan 2001  | 15 aq 54                  | 15 aq 37   

01 Jan 2002  | 17 aq  6                   | 17 aq  2     

01 Jan 2003  | 18 aq 18                  | 18 aq 26   

01 Jan 2004  | 19 aq 31                  | 19 aq 49   

01 Jan 2005  | 20 aq 46                  | 21 aq 13   

01 Jan 2006  | 21 aq 59                  | 22 aq 35   

01 Jan 2007  | 23 aq 14                  | 23 aq 57   

01 Jan 2008  | 24 aq 29                  | 25 aq 17   

01 Jan 2009  | 25 aq 46                  | 26 aq 38   

01 Jan 2010  | 27 aq  2                   | 27 aq 58   

01 Jan 2011  | 28 aq 18                  | 29 aq 16   

01 Jan 2012  | 29 aq 35                  |  00 pi 34   

01 Jan 2013  |  0 pi 54                    |  01 pi 52   

01 Jan 2014  |  2 pi 11                    |  03 pi  8   

01 Jan 2015  |  3 pi 30                    |  04 pi 23   

01 Jan 2016  |  4 pi 49                    |  05 pi 37   

01 Jan 2017  |  6 pi  9                     |  06 pi 52   

01 Jan 2018  |  7 pi 29                    |  08 pi  6   

01 Jan 2019  |  8 pi 50                    |  09 pi 19   

01 Jan 2020  | 10 pi 12                   | 10 pi 31   

01 Jan 2021  | 11 pi 36                   | 11 pi 44   

01 Jan 2022  | 12 pi 59                   | 12 pi 56   

01 Jan 2023  | 14 pi 23                   | 14 pi  7   

01 Jan 2024  | 15 pi 47                   | 15 pi 18   

01 Jan 2025  | 17 pi 14                   | 16 pi 28   

01 Jan 2026  | 18 pi 39                   | 17 pi 38

01 Jan 2027  | 20 pi  6                         | 18 pi 46

01 Jan 2028  | 21 pi 33                        | 19 pi 55

01 Jan 2029  | 23 pi  1                         | 21 pi  3

01 Jan 2030  | 24 pi 30                        | 22 pi 11

01 Jan 2031  | 25 pi 59                        | 23 pi 18

01 Jan 2032  | 27 pi 29                        | 24 pi 25

01 Jan 2033  | 29 pi  1                         | 25 pi 32

© Benjamin Adamah 2018


Benjamin Adamah heeft meer dan 30 jaar professionele ervaring als astroloog en is auteur van de Asteroïden-Gids, het eerste grote standaardwerk over de betekenissen van asteroiden, Plutino’s, Centauren, SDO’s, Kuiper-belt objecten en Trojanen in de horoscoop.

Een kernanalyse is circa drie dagen werk en kost € 399,-
Voor informatie mail vrijblijvend naar benjamin.adamah@gmail.com.

 

Asteroïden-gids
950 astrologische betekenissen van Asteroïden, Centauren, Cubewano’s, Damocleïden, Neptunus-resonanten, Plutino’s, SDO’s en Trojanen
door Benjamin Adamah
Nederlands
ISBN 9789492355195
Paperback, formaat 200 x 270 mm (bijna A4)
672 pagina’s (incl. 105 illustraties)