Magische oliën uit de Hoodoo-traditie

Magische oliën, rituele oliën en zalvende oliën, zijn al heel lang een onderdeel van de Hoodoo-rootwork praktijk.  Hoodoo is een vorm van magie die oorspronkelijk uit West-Afrika stamt en die zich via de Trans-Atlantische slavenhandel van de 17e tot de 19e eeuw heeft verspreid in het Caraïbisch gebied en met name enkele  zuidelijke staten van de VS. Hier heeft de Hoodoo Indiaanse en Europese elementen overgenomen. Door de Yoruba in West-Afrika wordt volgens sommigen de Hoodoo Jùjú genoemd, maar dit is onjuist. Jùjú is zowel een magische traditie als zeer wijd verbreide religie en gebruikt in haar pure vorm voor magische rituelen geen psalmteksten, zoals Hoodoo dat wel doet. Met het feit dat Hoodoo geen religie is onderscheidt de Hoodoo zich ook van de Voodoo, die wel een religie is, terwijl veel van de magische rituelen van de Hoodoo en Voodoo elkaar overlappen.

 

magische olien

Oude reclames voor Hoodoo oliesoorten in een Amerikaans magazine.

 

Hoodoo wordt vaak verward met voodoo en beide termen worden vaak door elkaar gebruikt. Voodoo en hoodoo zijn wel aan elkaar verwant. Men  aanbidt gedeeltelijk dezelfde goden en geesten. Er is echter een duidelijk verschil: voodoo is een religie, terwijl hoodoo een vorm van magie is zonder een duidelijke religieuze achtergrond. Wel worden in combinatie met olie en kaarsenrituelen vaak psalmen als ondersteunende magische teksten gebruikt.

Hoodoo combineert Afrikaanse tradities voor genezing, inheemse Amerikaanse plantenoverlevering en informatie afkomstig uit middeleeuwse Europese kruidenkennis en grimoires (magische instructieboeken).

 

Sympatische magie

Een deel van de occulte symboliek van de gebruikte kruiden is gebaseerd sympathische magie, de zogeheten ‘doctrine of signatures‘, waarbij de vorm, textuur of kleur van een plant specifieke aanwijzingen geeft voor het occulte gebruik ervan. Andere magische formules zijn uitbreidingen van de manier waarop bepaalde kruiden in de volksgeneeskunde worden gebruikt. Zo worden Violet Leaves, die op harten lijken, in de schoen gedragen omdat ze een nieuwe geliefde zouden aantrekken, terwijl Angelica Root, die fyto-oestrogenen bevat en een standaard volksremedie is voor de reproductieve gezondheidsproblemen van vrouwen, wordt gedragen in een ‘conjure-bag’, ‘mojo-bag’ of een ‘nation-bag’ om moeder en kind te beschermen tegen schadelijke invloeden.

Hoodoo-root doctors noemen van oudsher magische olieverbindingen naar de effecten die ze verondersteld worden te veroorzaken of te genezen. Zo wordt Crossing Oil genoemd naar de ‘crossed conditions‘ vervloekte omstandigheden, het laten vastlopen van processen, die het wordt geacht teweeg te brengen en is Uncrossing Oil juist genoemd naar het ‘uncrossing’, het verbreken van een vloek en de zaken weer recht te zetten. Evenzo, Essence of Bend-Over Oil buigt iemand naar de wil van een ander, terwijl Reconcilliation breuken tussen van elkaar vervreemde geliefden moet genezen.

 

Enkele Hoodoo oliën van luckymojo.com.

 

Anointing of dressing

In de hoodoo-terminologie heet het aanraken van een druppel olie met je vinger en het vervolgens op jezelf of een andere persoon plaatsen ‘anointing‘ (zalving). Druipende olie, wrijven, of een druppel ervan op een levenloos voorwerp plaatsen wordt dressing genoemd. (Andere oude synoniemen voor dressing zijn ‘preparing‘ en ‘fixing‘.) Wanneer een man John the Conquerer Root Oil op zijn penis wrijft, is hij zichzelf aan het zalven; wanneer hij het op een rode penisvormige kaars of een John the Conquerer Wortel wrijft, is hij deze aan het dressen.

 

Hoe een magische olie moet worden begrepen

Een zeer belangrijke techniek in de magie is het scheppen van gedachtevormen, servitors, familiars, elementalen en elementaren. Dit zijn kunstmatige entiteiten die ofwel een zeer korte of lange tot zeer lange levensduur hebben en steeds sterker worden naar mate ze langer bestaan en tijdens hun bestaan gebruikt worden. Dat wil zeggen opdrachten van de magiër uitvoeren.

Magische oliën of Hoodoo oliën worden zeer traditioneel samengesteld. Sommige zijn al eeuwen in gebruik en steeds voor dezelfde doelen of effecten. Op deze wijze zijn in combinatie met de verwachting die de veelal zwarte gebruikers eraan koppelen gedachtevormen aan de oliën gekoppeld met soms de kracht van elementalen. Daarnaast hebben bepaalde basis oliën als bijvoorbeeld lavendel, sinaasappelbloesem of sandelhout ook intrinsieke werkingen.

In tegenstelling tot wat een westerse analist geneigd is te denken is de werking van magische oliën en Hoodoo oliën niet zomaar terug te voeren op een mix van bijgeloof en/of chemische samenstelling van het product. Omdat de meeste magische oliën binnen de zwarte cultuur door de afstammelingen van slaven zijn ontwikkeld, die in tegenstelling tot de doorsnee Europeaan, niet verminkt waren met de erfenis van Descartes, kunnen oliën wonderbaarlijk sterk werken. Ze komen soms erg dicht bij de bekende ‘geest uit de fles’ en je kunt er zeker in geval van negatieve energie, jalousie of een vloek die naar je wordt gezonden vaak in zeer korte tijd sterke magische effecten mee bereiken.

 

Van Van Oil old ad

Oude advertentie voor Van Van Oil, een van de meest populaire oliën nog steeds in New Orleans vanwege de toegedichte eigenschap het boze te weren, het goede aan te trekken en de kracht van talismans te versterken.

 

Enkele veel gebruikte magische oliën

ALTAR OIL
Altar Oil is een van de meest gebruikte oliën omdat het gebruikt wordt voor het zalven van witte altaarkaarsen die gebruikt worden voor een grote verscheidenheid aan rituelen.

FAST LUCK-OIL
Voor succes in allerlei zaken waar urgentie vereist is en men geen langdurig kaarsenritueel kan uitvoeren.

ATTRACTION-OIL
Een krachtige aantrekkende olie, wordt vooral gebruikt wanneer men een man of vrouw wil benaderen. Maar deze ronde olie wordt ook gebruikt om te tekenen wat je wilt als een magneet, of het nu gaat om geld, liefde, geluk, gunsten of vrienden.

BOSS FIXING OIL
Als je iets wilt laten doen door je baas of werkgever of als je een betere baan wilt.

COMMANDING OIL
Als je iets van iemand anders gedaan wilt krijgen

VAN VAN OIL
Verhoogt de kracht van talismannen en verhoogt hun potentie. Van Van Oil veegt het kwaad weg, biedt magische bescherming, opent de weg naar nieuwe perspectieven en verandert pech in geluk. De naam Van Van is afgeleid van Vervain (Verbena), uitgesproken als “Vaah-Vahn in het Creoolse Franse dialect van Louisiana.

MAD MAD OIL
Brengt geluk en succes voor de gebruiker. Opent kanalen voor succes. Moet met zorg worden gebruikt, want deze olie kan ook worden gebruikt om iemand gek te maken.

 

 

SUCCESS-OIL
Success Oil is een zeer krachtige olie om succes en geluk in aardse zaken te bereiken.

BANNISCHE OLIE
Sterke olie om boze geesten af te weren en te verdrijven.

JINX REMOVER OIL
Samen met sandelhoutolie is Jinx Removal Oil of Jinx Killer Oil een van de beste oliën die vloeken en slechte invloeden uit het huis verdrijven of op u persoonlijk gericht zijn. In het geval van een vloek direct op jou gericht is het aanstippen van je lichaam met sandelhoutolie het eerste wat je kunt proberen, vooral het aanstippen van alle chakra’s met de olie, inclusief de secundaire chakra’s (handpalmen, knieën, etc.). Gebruik het in combinatie met een afschermingstechniek. Als dit niet snel een duidelijk resultaat geeft, probeer dan de Jinx Removal Oil op dezelfde manier.

HIGH CONQUERER OIL
Krachtig, overwinnend, vooral van toepassing als men zich wil ontdoen van een slechte gewoonte of obsessie.

SATAN BE GONE OIL
Gebruikt om een vloek uit te roeien of kwade krachten te verdrijven. Een beschermende banningsolie.

 

Magische oliën en Hoodoo oliën aanschaffen in Nederland

Pontifex in Amsterdam heeft een uitstekende en zeer uitgebreide verzameling oliën te koop voor prijzen die vaak 50% lager liggen dan die van een gemiddelde olie uit de VS. Pontifex verkoopt klassieke Hoodoo formules en modernere oliën, zoals oliën gekoppeld aan zodiaktekens. Ook heeft Pontifex veel aanvullende attributen voor rituelen als speciale rituele kaarsen en geven ze een uitstekend boekje uit in dit kader. De winkel is gevestigd in de Negen Straatjes-zone van de Jordaan.

 

pontifex amsterdam

De zeer uitgebreide collectie magische en rituele oliën van Pontifex Amsterdam. Als je niet naar New Orleans te reizen is dit the place to be.