Eenoog in het land van de blinden, naar het leven van Viktor Schauberger

De houtbaan van Neuberg met waterverversingspunt

De houtbaan van Neuberg met waterverversingspunt

Hoe komt het toch dat wij als gehele wereldbevolking zo goedgelovig zijn als het gaat om vrije en schone energie? We zijn goedgelovig omdat we de gevestigde orde geloven die ons vertelt dat vrije energie niet kan bestaan omdat er een paar natuurwetten in de weg zitten. Dat alle grote uitvinders van die vrije en schone energie beweren dat ze deze natuurwetten beslist geen geweld aandoen, maar dat hun vorm van energie juist volkomen in overeenstemming met deze wetten is, dat wordt ons er door de gevestigde orde met sluwe opzet niet bij verteld.

 

Een grote bekende op het gebied van Vrije Energie is de Oostenrijker Viktor Schauberger en het boek Eenoog beschrijft zijn leven en uitvindingen en de – door de tegenstanders met opzet gecreëerde – tegenslagen die daarvan het gevolg waren. Het boek ging vergezeld van de opmerking: “Het leest als een Dan Brown!” Nu wordt dat van 80% van de nieuwe boeken op de markt gezegd, maar in dit geval is het waar, het leest als een meesterlijk geschreven roman. Al zou je de moraal van het verhaal niet willen geloven, dan nog is het het lezen meer dan waard. De schrijver noemt Schauberger in het boek Kijkberger en dat zal ik vanaf nu ook doen.

 

De diepe broekzakken

Het boek laat je ter inleiding haarfijn in de keuken kijken van de politieke en bancaire wereld en hoe de kapitalistische leiders daarin oorlogen weten te starten, enkel en alleen om het eigen vermogen naar een nieuw en duizelingwekkend niveau op te krikken. Mannen van de soort als Rothschild, Rockefeller, Morgan, en vele andere voormannen van bekende puissant rijke families die ons, het volk, naar het front dwingen om daar als kanonnenvlees te fungeren in een strijd die alleen gaat om het winnen van meer dollars, bestemd voor de diepe zakken in de broeken van de mannen met bovengenoemde namen. De tactiek, gebruikt begin 1900 om de Eerste Wereldoorlog te ‘rechtvaardigen’, was in principe al eeuwen oud en je proeft hetzelfde scenario, dat daarna weer wordt gebruikt voor de Tweede Wereldoorlog en voor de oorlogen waarvan 9/11 de aanleiding is. Het zijn de ‘diepe zakken’ die profiteren van de ellende en de dood van het volk en het zijn dezelfde eigenaren van die diepe zakken die bang zijn voor Vrije Energie, omdat als dat doorbreekt, de grote geldstromen richting deze zakken – afkomstig van dure en vervuilende energie – zullen stoppen en de winst naar het volk, de natuur en het milieu zou gaan.

 

Viktor Schauberger

Viktor Schauberger

Viktor Schauberger

Viktor Kijkberger is van jongs af aan in de natuur geïnteresseerd, gefascineerd is wellicht een betere omschrijving, hij kan urenlang naar het stromen van het water in beken en rivieren kijken. Zijn vader, ook een boswachter, wil hem naar de bosbouwhogeschool in Wenen sturen om daar voor bosbouwkundig ingenieur te studeren, maar het antwoord van Viktor is telkens weer: “Vader, ik wil niet studeren! Ik wil de natuur met eigen ogen blijven zien, niet met wetenschappelijke. Laat me gewoon boswachter worden, net als jij!”

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt moet Viktor Kijkberger in het leger en vecht in de loopgraven een smerige, door de elite haarfijn uitgekiende oorlog uit, raakt uiteindelijk gewond en gaat terug naar het bos. Daar ontdekt hij ‘het geheim van de forel’ en helpt hij de noodlijdende houtindustrie aan perfect werkende waterbanen, die het hout vanuit het bos naar de zagerijen brengen. De houtbanen werken op een principe waar water onder bepaalde condities over beschikt en dat principe begrijpt alleen Kijkberger, vanwege zijn lange bestudering van de natuur.

 

Brief over natuurlijke rivierregulatie

Brief over natuurlijke rivierregulatie

Wijsheid versus intelligentie

Natuurlijk kijken afgestudeerde bosbouw-ingenieurs vol afgrijzen naar het succes van Kijkberger, want wat zij niet voor elkaar kunnen krijgen, dat doet deze laagopgeleide boswachter in een handomdraai. Hier komt weer het grote verschil in intelligentie en wijsheid naar voren. De meeste bosbouwingenieurs waren beslist intelligent en hadden alle boeken uit hun hoofd geleerd. Boswachter Kijkberger beschikt echter over wijsheid en had zijn lessen van de natuur geleerd. Maar helaas, zoals altijd in onze wereld, gaat intelligentie boven wijsheid en het feit is, daar waar wijsheid ontbreekt, sluipt jaloezie en onrechtvaardigheid binnen. De hoge heren doen er alles aan om Kijkberger het werken onmogelijk te maken en hem bij politici en landeigenaren in een kwaad daglicht te stellen.

Na het succes van de houtbanen stort Kijkberger zich op het experimenteren met water en komt er via experimenten met de Kelvingenerator achter, dat er een enorme hoeveelheid energie in slechts 1 druppel water zit opgesloten. Hij ontdekt dat de wijze waarop wij met het drinkwater omgaan, het alleen maar ongezond maakt. Zodra water niet op natuurlijke wijze kan spiralen, raakt het alle goede energieën kwijt en maakt het de mens ziek. Maar de wereld zit ook begin jaren ’30 niet te wachten op gezond water en al helemaal niet op het zeer genezende water dat Kijkberger maakt. Dus valt op last van de gezondheidsdienst de politie het lab van Kijkberger binnen en neemt alle apparatuur in beslag. Hij krijgt een verbod op het veredelen van water. Kijkberger stort zich dan maar op het verkrijgen van brandstof uit water. Nadat hem dat ook lukt, valt de geheime dienst op haar beurt binnen en voert zijn spullen af.

Kijkberger schrijft veel voor de diverse alternatieve magazines in die tijd, daaruit komen onderstaande twee citaten (blz. 186 en 187) van hem die de kern van de zaak trefzeker raken:

‘Wie kan zeggen: “Het is wetenschappelijk bewezen,” heeft in elke discussie het laatste woord, ook al hangt de wetenschap aan elkaar van louter hypothesen die uitgedacht zijn door feilbare mensen.’
En:
‘Bewust blijft de wetenschapper zich voor directe kennis afsluiten door het gevoel te wantrouwen en tot grootste vijand te verklaren. Daarmee heeft hij zijn meest waardevolle meetinstrument al bij voorbaat weggegooid!’ 

 

Ontwerp van de zuigschroef

Ontwerp van de zuigschroef

 

Nazi’s en Yanken

Afijn, ik kan niet alles verklappen, maar het boek geeft talloze voorbeelden van hoe Kijkberger bij al zijn goede ideeën en uitvindingen subiet wordt tegengewerkt door de gevestigde orde. Zijn theorieën kloppen, maar helaas voor Kijkberger gaan deze allemaal in tegen de abstracte wetenschappelijke inzichten. Al zijn apparaten zouden de zwaar vervuilende apparatuur en koopwaar van de elite volkomen overbodig maken, dus is de weerstand vanuit die hoek smerig, geniepig en onoverwinnelijk. Behalve als men denkt er oorlogen mee te kunnen winnen en bijvoorbeeld Duitsland, via de uitvindingen van Kijkberger, een technologische voorsprong op de rest van de wereld te laten behalen. Lees maar eens hoe de Nazi’s hem maar wat graag willen hebben, om hen te helpen bij de ontwikkeling van Duitse technologie en hoe Hitler en de Gestapo hem later verplicht laten werken aan wapentuig dat je verbeelding te boven gaat. Onder andere aan een zuigschroef bestemd voor een Duitse vliegende schotel.

Na de oorlog helpt Kijkberger de boeren aan een betere manier van landbouw, onder andere door middel van koperen werktuigen zoals ploegen, die een veel betere oogst opleveren. Maar ook hier wordt weer een smerig overheidsstokje voor gestoken. Weer wat later heeft zelfs de CIA in Amerika belangstelling voor Kijkberger en zijn activiteiten. Kijkberger heeft inmiddels zijn huisgenerator gebouwd en haalt daar meer energie uit dan erin moet, dus Vrije Energie. Hij haalt daarmee niet alleen de woede van de wetenschap op zijn hals, maar nog meer als voorheen ook de energie giganten.

In Amerika zit men niet stil en uiteindelijk vertrekt Kijkberger naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat er wel degelijk een heimelijk verborgen grens in het land van de adelaar bestaat, daar komt Kijkberger zeer snel achter. Wat in Europa vele tientallen jaren duurde, de wilskracht breken van deze uitvinder, neemt in het naoorlogse Amerika slechts drie maanden in beslag. Vijf dagen na thuiskomst van zijn ‘American dream’ sterft de gedesillusioneerde Kijkberger aan een hartaanval. Eén van de laatste opmerkingen aan zijn zoon David is: ‘Het is volstrekt onbelangrijk dat er mensen zijn die niet in Vrije Energie geloven. Het enige dat telt, is dat jij er in gelooft en dat je bereid bent er samen met anderen iets van te maken.’

Ik eindig mijn recensie met de aanbeveling op de achterflap van het boek: ‘Een must voor wie zich interesseert voor Vrije Energie en een nieuwe samenleving. Een eye-opener voor wie gelooft dat de moderne wetenschap op de goede weg zit…’ 

 

Deze boekbespreking van Paul Harmans (www.energycatalyzer.nl) verscheen eerder in Frontier Magazine 17.2


Dit boek bevat het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van een Oostenrijkse boswachter die in de jaren 1920 door geduldige observatie van de natuur een nieuwe energiebron ontdekt. Kortstondig wordt hij wereldberoemd. Jaloerse wetenschappers verklaren hem voor gek en proberen hem opgesloten te krijgen. De industrie probeert hem zijn geheim te ontfutselen. Politici proberen hem voor hun karretje te spannen. Hitler wil deze nieuwe energiebron gebruiken voor de opbouw van zijn Derde Rijk. Hij dwingt de boswachter in concentratiekamp Mauthausen te werken aan de ontwikkeling van een motor voor zogenaamde ‘vliegende schotels’. Na de oorlog nemen de Amerikanen hem gevangen en proberen met zijn techniek de meest krachtige waterstofbom te ontwikkelen. De uitvinder zelf realiseert zich dat de mensheid zijn vinding in dit stadium van haar ontwikkeling alleen maar zal misbruiken om elkaar wederzijds uit te roeien en nog verder in economische slavernij te voeren. Hij houdt de belangrijkste details van zijn vinding daarom geheim, maar geeft wel aanwijzingen waarmee de moreel volgroeide mensheid van de toekomst deze nieuwe, natuurlijke ‘Implosietechniek’ bruikbaar zal kunnen maken.

 

Eenoog in het land van de blinden
de herontdekking van aether; naar het leven van Viktor Schauberger
door Reinout Guepin
Nederlands
ISBN 9789078070276
Paperback, 425 pagina’s

Het boek kunt u hier kopen.