Complementaire astrologie – deel 4: de Boogschutter-Tweelingen-as

De as Boogschutter en Tweelingen is in hoofdzaak de as van de communicatie, informatieverwerking en reizen. Als ergens communicatieproblemen zijn heeft dat bijna altijd met deze as te maken, of de corresponderende as 9de huis 3de huis. Boogschutter is diepgaand en doelgericht, Tweelingen is snel, vluchtig, dagelijks en met zeer brede scope. Ook handel en vervoer valt onder deze tekens.

 

sterrenbeeld Boogschutter

Tekening van het siderische sterrenbeeld Boogschutter

 

Deze aflevering in de reeks complementaire astrologie start ik even met Tweelingen en ik neem jullie mee terug in de tijd, naar vrijdag 25 oktober 1666. De astroloog William Lilly moest verschijnen voor ondervraging in de the Speaker’s Chamber van het House of Commons. De grote brand van Londen (Great Fire of London) had kort daarvoor plaatsgevonden van 2 tot 5 september 1666. De brand verwoestte een groot deel van de stad, waaronder de City of London. De vernietigde oppervlakte bedroeg maar liefst anderhalve mijl in het vierkant, met 87 kerken en 13.200 huizen.

 

Workshops Magie in de Roos, Amsterdam door Benjamin Adamah

 

de Grote Brand van Londen in 1666

Lilly’s profetische tekening betreffende de Grote Brand van Londen in 1666

Maar waarom stond Lilly daar? Welnu, 14 jaar daarvoor had hij de brand zo nauwkeurig voorspeld dat hij onder verdenking stond de brand zelf te hebben aangestoken. Hij had de voorspelling gedaan middels een serie van 19 hiëroglyfische tekeningen van zijn hand, gepubliceerd in een werkje getiteld Monarchy or No Monarchy in England. Deze tekeningen bevatten een alleen voor astrologen te bevatten code.

Lilly had de brand enkel voorspeld. Hij had hem niet aangestoken en deze verdenking viel dan ook heel snel van hem af, mede omdat spoedig bekend werd dat de brand in Oost Londen was begonnen in de bakkerij van Thomas Faryner, de bakker van koning Karel II, die vergeten was het vuur in zijn oven te doven. Wel zweette hij peentjes. Hij was zo bang, dat hij op de hoorzitting de aanwezigen ervan kon overtuigen dat hij er naast zat met zijn voorspelling qua datum en dat het allemaal veel vager was dan men zei. De Code van Lilly werd pas 300 jaar later ontcijferd. Lilly was namelijk in werkelijkheid helemaal niet vaag geweest. De ontcijfering van de, 14 jaar voor de brand, opgestelde hieroglyphen-code toonden aan dat Lilly de uitbraak van de Grote Brand van Londen had  berekend op zondag 2 september 1666.

Londen, een stad die zeer belangrijk is in de internationale handel in de wereld, ressorteert onder het teken Tweelingen. De Tweelingen in de afbeelding van Lilly verwijst daarnaar. Astrologie an sich wordt vanouds aan het teken Boogschutter toegeschreven vanwege het feit dat astrologie doelgericht of toekomstgericht dingen zichtbaar maakt en de kennis daarvoor nodig op academisch niveau zit.

Zoals gezegd heersen Boogschutter en Tweelingen naast handel en reizen over communicatie en informatieverwerking. Momenteel zitten we op een cruciaal punt in de ontwikkeling van het informatietijdperk, waarbij er nog nooit zo’n groot frictieveld was tussen officiële en vrije informatie. 2017 Was tot nu toe een bijzonder gespannen jaar. Toen ik in december 2016 de jaarhoroscoop voor 2017 inleverde bij Herman Hegge voor publicatie in het januari-nummer van Frontier Magazine, had ik dat er dubbel en dwars uitgehaald. De hele prognose 2017 is hier gratis inzichtelijk: http://www.adamah.nl/horoscoop2017.pdf), maar een aantal zaken vis ik er voor het gemak even uit.

Asteroïden-gids

Een stukje terugblik op informatie-oorlogjaar 2017

Voor Europa staat Zwarte Maan (beerput open, confronteren, purgeren) op de communicatie/informatie-as via een conjunctie met cusp 3de huis. Omdat de Zwarte Maan dingen concretiseert, maar ook deformeert en beerputten opentrekt wist ik enkel aan de hand van dit aspect in de Nieuwjaarshoroscoop, dat de communicatie/informatie-as 3de huis 9de huis met de 3de huis-cusp in Schorpioen de volle laag zou krijgen. Het ging hier om de Gecorrigeerde Zwarte Maan. (Er zijn er twee.) De Ongecorrigeerde stond in de 6de graad Boogschutter. Dus dat was dubbelop. Ik creëerde, omdat er zeer veel meer informatieoorlog-indicators waren, dus ook een kop: De horoscopie van de Informatieoorlog 2017, met hieronder:

 

 

De Zon, die in de mundane astrologie regering, staatshoofd, koning, centrale macht(en), minister president en volkshelden symboliseert, staat in Steenbok in het vierde huis, conjunct met klokkenluider-Centaur 2001 KF77. Wil je weten wat 2001 KF77 voor energie is, kijk dan naar Alex Jones; zijn horoscoop is doordrenkt met aspecten naar deze Centaur en je vindt hem steeds prominent bij klokkenluiders, of mensen die iets zeer luid verkondigen of aankaarten. Deze Zon/2001 KF77 conjunctie staat pal oppositie 1998 VG44 en 1999 TD10. 1998 VG44 is een zogeheten Plutino, die expliciet te maken heeft met desinformatie; staatsdesinformatie; officiële standpunten van de overheid; skeletten in de kast bewaken of juist tevoorschijn halen. 1999 TD10 heeft een omlooptijd van 958 jaar en 292 dagen en heeft als geen ander hemelobject te maken met invasie. In mijn aankomende boek Asteroïden-Gids (https://vamzzz.com/asteroidengids.html) heb ik o.a. de opvallende rol van 1999 TD10 aangekaart in de landshoroscopen van de VS en Irak. Vatten we het bovenstaande in gewone taal samen, dan zien we een onvoorstelbare chaos van desinformatie, klokkenluiderij, pogingen de skeletten op informatiegebied in de kast te houden, of er juist uit te trekken, debunking van staatsleugens en oplegging van officiële bullshitwaarheden die onderling voortdurend clashen, als belangrijkste achtergrondruis van het wereldtoneel in 2017! Hierbij spelen nog diverse versterkende factoren een rol, die ik nu ga uitleggen:

De as Zon/2001 KF77 en 1998 VG44 /1999 TD10 is via een sextiel en een driehoek sterk verbonden met de as Neptunus/Mars/Bateman en Orcus/Hinderer/Siegena. In gewoon Nederlands: de informatieoorlog gaat zich voor een belangrijk deel toespitsen op desinformatie vanuit de farmaceutische- en petrochemische industrie en de achterkamerpolitieke lobby, die via de zorgsector, kranten, tv, etc. op ons zal worden afgevuurd, om investeringsbelangen te beschermen en staatsmisdaden te verbloemen.

Saturnus, die de gevestigde orde, status quo, conservatieve opinie en het officiële vertegenwoordigt, staat exact conjunct de asteroïde Toro (brute kracht, ongelukken). Dat is heel fout. Het betekent dat de officiële instanties hun poot extra stijf gaan houden, harder, lomper, dommer, gewelddadiger en bruter gaan reageren dan we gewend zijn, in een poging elk tegengeluid te pletten en onderdrukken. 

Maan staat verder conjunct Dimitrov (crisis en daaruit willen komen), en maakt een sextiel met 1996 TL66/Veritas/Asbolus en een driehoek met 2002 GZ32. 1996 TL66 is een Scattered Disc Object dat het beste met een IJslandse geiser kan worden vergeleken. Het object komt bij sterke aspectering vooral in de picture bij alle verschijnselen waarbij na een zekere druk of spanningsopbouw onverwacht een grote ontlading of apotheose plaats heeft. Zo zien we 1996 TL66 prominent in de horoscopen van miljardairs die plots hun grote slag sloegen, of bij winnaars van zeer grote loterijen, maar ook bij pornoactrices gespecialiseerd in ver en veel ‘squirten’. Veritas heerst over waarheid(svinding) en Asbolus is ongeveer de duisternis zelve. 2002 GZ32 is een Centaur en gaat over patroondoorbreking. De oppositie tussen deze twee objecten bevindt zich op de communicatie/informatie-as Tweelingen (1996 TL66) – Boogschutter (2002 GZ32). De verbinding met de Maan maakt dat deze oppositie sowieso naar voren treedt in 2017, dus alweer een aspect dat de druk op de informatieoorlog-ketel verhoogt, of hem zelfs laat springen bij het plots naar buiten komen van een wel heel duistere zaak. 1996 TL66 is namelijk intrinsiek ONVOORSPELBAAR en opponent 2002 GZ32 is een Centaur. Damocles, een object dat heerst over de verstoring van gesloten systemen, staat conjunct Leviathan (staatsleugens, officiële waarheden).

Complementaire Astrologie

De as Tweelingen – Boogschutter domineert momenteel de westerse wereld

Goed, we hebben Thierry Baudets opmars gehad, de bizarre draaikonterij van Buma en de referendumhaat in Den Haag, de werkelijk volslagen onzinnige en potsierlijke suggesties naar Rusland die overal achter zou zitten. Facebook gaf de Universiteit Leiden en Nu.nl (beide verbonden aan de Bilderberg groep) opdracht “nepnieuws” van “echt nieuws” (dus officieel goedgekeurde meningen) te gaan onderscheiden en er was voor het eerst een officiële promotie van het Internet of Things, met weglating van alle risico’s waaronder een waarschuwing van 184 wetenschappers tegen 5G. Google verwijderde 140.000 pagina’s van Naturalnews.com in opdracht van de farmaceutische lobby en herstelde Naturalnews na een historisch Internetprotest, uit angst voorgoed haar credo Do no evil kwijt te raken. Hetzelfde Google gaat echter vrolijk verder met internetcensuur. Dissidente wetenschappers en statistici zijn al de klos. Het Catalaanse referendum voor onafhankelijkheid werd hard de kop ingedrukt, met de complimenten van Frans Timmermans voor het “gerechtvaardigd gewelddadig optreden”. Anti-democraat Buma wil nu een Internet-Politie die “bedreigingen voor de democratie” opspoort, behalve Buma zelf dan. In de VS dreigt het vrije internet te verdwijnen doordat het geheel in handen van enkele kabelexploitanten komt en Round-up mag Monsanto/Bayer nog 5 jaar blijven gebruiken, om de laatste kleine aantallen insecten en vogels (421 miljoen vogels verdwenen al tussen 1980 en 2009) die nog over zijn in Europa de doodsteek te geven. Lobby versus 1,4 miljoen protesthandtekeningen en lobby wint. Vogels, met name zangvogels vallen onder Tweelingen. Dit jaar verschenen overal berichten in de trant van “Waar zijn de vogels?” “Waar zijn de insecten?”.

Tweelingen heerst over (zang)vogels, met name over de spreeuw

Tweelingen heerst over (zang)vogels, met name over de spreeuw.

Waarom ik deze wat ongewone intro in deze serie artikelen plaatste, is om duidelijk te maken hoe groot op dit moment de invloed, ofwel de goed en kwaad-strijd die plaatsvindt op de as Boogschutter – Tweelingen / 9de huis- 3de huis. Deze psychosfeer is beslist dominant nu op mundane schaal, dus iedereen rakend in de vorm van niet alleen de informatieoorlogen, maar ook via de infolepsis, FOMO-trend (Fear Of Missing Out), de ziekelijke verslaving aan onzin of pulp-informatie, uit angst om iets te missen, terwijl zo juist het leven zelf steeds meer een blinde vlek buiten je beeldscherm wordt. Dit laatste is gedeformeerde Tweelingen-energie. De tegenhanger, Boogschutter in gedeformeerde staat, zien we in de corruptie van instituten die op verantwoord en academisch niveau met informatie horen om te gaan, maar dit niet doen. Zie het hele fibronil-schandaal van de NVWA, het negeren van zorgvuldigheid rond de feiten omtrent de MH17 ramp, Demmink en veel meer.

 

Iedereen die niet het tegenoverliggende teken van zijn of haar eigen zonneteken heeft geïntegreerd, haalt niet datgene uit het eigen zonneteken wat eruit te halen valt.

De correlatie Boogschutter – Tweelingen

Deze serie artikelen gaat over de complementaire visie op de zodiak. Ik behandel dus niet 12 tekens, maar 6 assen van twee tegenoverliggende tekens die elkaar aanvullen en versterken zodra helder is waarom ze dat doen. Iedereen die niet het tegenoverliggende teken van zijn of haar eigen zonneteken heeft geïntegreerd, haalt niet datgene uit het eigen zonneteken wat eruit te halen valt. In wezen is het Boogschutter-Tweelingenverhaal hier relatief simpel:

Een Tweelingen die weigert Boogschutter te integreren verdoet het hele leven met oppervlakkig geklep, media- en internetpulp en excuseert van alles en nog wat met DSM-erkende aandachtsstoornissen. Nooit bereikt deze persoon enige diepgang, echtheid en werkelijke grip op zichzelf. Een tweede type mislukte Tweelingen is de kleptomaan, oplichter of officieel voorlichter van overheid of multinational, die steelt of liegt ter compensatie van het feit dat deze persoon geen serieus levensdoel (Boogschutter) weet te realiseren.

De Boogschutter die weigert Tweelingen te integreren, eindigt als een ivoren toren-academicus met publicaties die door anderhalve paardenkop gelezen worden en, hoe waardevol mogelijk de inhoud ook voor het algemeen goed en welzijn der mensheid is, het bereikt deze niet omdat de taalverpakking niet aansluit. Tweelingen moet dus diepgang en doelgerichtheid eigen maken en Boogschutter het communiceren van wat aan diepgaande kennis is opgedolven, naar een breed publiek.

Een tweede type ontspoorde Boogschutter zien we in de eerst idealistische en redelijke politicus, die in no time verandert in een met alle winden meedraaiende machtsopportunist. Of we zien dit type in de religieus leider – iemand met een narcistisch & megalomaan guru-complex, die meent anderen te moeten uitleggen hoe ze het goddelijke moeten opvatten en hoe te worden gestraft bij overtreding van diens op groepsangst anticiperende kokervisie (of achterblijvende abonnementsgelden) al of niet in franchise-dienstverband, met een overkoepelend quasi-spiritueel multi-level marketing instituut, zoals bijvoorbeeld het Vaticaan of de Scientology Church. Ik weet dat dit mij “likes” kan kosten, maar ik kon het even niet laten, en mijn Boogschutter vrienden/kennissen hebben gelukkig allen een goed gevoel voor humor.

 

Boogschutter regeert onder meer de luchtvaart en verre reizen

Boogschutter regeert onder meer de luchtvaart en verre reizen.

Het teken Boogschutter

Van alle zodiaktekens is het teken Boogschutter het meest gehecht aan vrijheid. Hoewel erg geïnteresseerd in het opdoen van kennis uit boeken of de betere webpagina’s, kan een volbloed Boogschutter niet zonder de natuur. Om de zoveel tijd moet hij de natuur in om op te laden en uit te waaien. Ook is er heimelijk een soort haat-liefde-relatie met de beschaving aanwezig.

Indien verstoken van de natuur kunnen Boogschutters zich flink aan drank te buiten gaan. Bijna altijd (als er niet te veel duistere losse eindjes in het teken Schorpioen of Steenbok hangen) heeft de Boogschutter een vrolijke dronk, die de joviale aard van zijn heersende planeet Jupiter dan in volle glorie, al of niet samengaand met bulderende lachbuien, aanstekelijk tentoonspreidt. Het symbool van de Boogschutter is terecht altijd de Centaur geweest; half wild en dionysisch en half beschaafd en in die laatste rol dan ook een hoog-kwalitatieve opvoeder en onderwijzer.

Veel Boogschutters zijn geïnteresseerd in sport. Ofwel ze bedrijven een fysieke sport, of ze volgen de scores en uitslagen op radio of tv. Deze relatie met sport komt voort uit de essentiële doelgerichtheid van Boogschutters waarvan de grote lijn, in een paradox, in hun bruisende jonge jaren nog wel eens wordt gehinderd door het najagen van korte, snelle, bevredigende doelstellingen. Een doel stellen an sich is echter een klassiek Boogschutter-ding. Grip op informatie krijgen en structuur in informatie aanleggen is een verdere afgeleide hiervan.

In Babylonië in de oertijd van de astrologie, werd vooral op Jupiter/Saturnus-aspecten gelet, om belangrijke voorspellingen te doen over het lot van de koningen.

De structuren die Boogschutter aanlegt zijn namelijk piramidale structuren en hebben dus een spits aan de top. Jupiter, de planeet die vanouds verbonden is aan de gelijknamige oppergod van de Romeinen, heeft altijd een relatie gehad met heersers. In Babylonië in de oertijd van de astrologie, werd vooral op Jupiter/Saturnus-aspecten gelet, om belangrijke voorspellingen te doen over het lot van de koningen. Jupiter is expansie vanuit een centraal punt. Alle hiërarchieën, staatkundig, religieus, wetenschappelijk of bedrijfsmatig-economisch ressorteren onder Jupiter/Boogschutter.

En hiermee komt ook de schaduwkant van Boogschutter naar voren, want macht corrumpeert en totale macht corrumpeert totaal. Wat bij machtsstructuren vaak vergeten wordt, is dat ze vallen en staan bij hun institutionalisering en voor institutionalisering is per definitie de kokervisie noodzakelijk (ook een afgeleide van doelgerichtheid). Kokervisies krijgen echter geen kans in het Boogschutter-speelveld, indien de positieve kant van Tweelingen wordt geïntegreerd: openblijven voor nieuwe invalshoeken en perspectieven, openblijven voor nieuwe ontwikkelingen.

Regelmatig zie je hooggeplaatste Boogschutters in piramidestructuren zo in een enorme spagaat terechtkomen, tussen conformisme en echtheid (met of zonder een voorzetje van Wikileaks). Het is een situatie die de Boogschutter moet vermijden. De essentie van zijn wezen is namelijk groei en expansie; het zijn de faculteiten van zijn heerser Jupiter, en het daarbij behorend optimisme en enthousiasme. Dat zijn dingen waarmee de Boogschutter zelf zijn geluk schept en anderen tot steun is.

Mensen bij wie de Almutem Figuris (of sterkste planeet) Jupiter is, hebben volgens een statistische studie van top-astroloog Robert Zoller (hij voorspelde 13 maanden van tevoren zeer exact en gedetailleerd de 9/11 aanslagen) vaak levens waarin ze in zware omstandigheden werken, die in bijna iedereen het optimisme doen uitdoven. Een kennis van me met deze stand, werkt bijvoorbeeld op een ziekenhuisafdeling waar kinderen met kanker worden behandelt. Alleen de intrinsieke opgewektheid van Jupiter is hier bestand tegen zoveel treurnis en is een belangrijke steun voor mensen die zelf niet de kracht meer hebben om dit op te brengen. Van alle planeten is Jupiter het meeste yang.

Waar Boogschutter mundaan over heerst – naast doelgerichte activiteiten en processen, sport, vrijheid en piramidale structuren – zijn export, lange reizen, groot transport, de lucht- en ruimtevaart, hoger onderwijs, universiteiten, het Vaticaan en andere staatsreligieuze bolwerken, het buitenland algemeen, omroepen, profeten, visies, reclamebureaus, paarden, de paardensport wereld, redacteuren, filosofie en theologie.

 

sterrenbeeld Tweelingen

Tekening van het siderische sterrenbeeld Tweelingen

Het teken Tweelingen

Het gamma van Tweelingen loopt van laag naar hoog, van een roddeltante, Twitter-verslaafde, dief, pathologische leugenaar of mainstream-journalist, tot een hoogintelligente, zeer breed ontwikkelde, snel denkende en meesterlijk relativerende communicator met wie het aangenaam vertoeven is. De Twitter-verslaafde staat aan het ene einde van het spectrum en Sherlock Holmes aan het andere uiteinde.

Zowel het lage als hoge type Tweelingen hebben met elkaar gemeen dat ze lang een wakkere, jonge en nieuwsgierige geest bewaren en er meestal veel contacten op nahouden. Ook leggen ze doorgaans veel korte reisjes af en zijn het vaak forensen. Een van de meest lastige problemen bij de ontwikkeling van Tweelingen is de waarheidsvinding. Tweelingen behoort tot de beweeglijke tekens (net als Maagd, Boogschutter en Vissen) en is een Lucht-teken, dus primair een verbinder en geen initiator. Dit maakt het voor Tweelingen ongeveer het lastigste van alle tekens, om een standpunt in te nemen, of een intrinsieke levensvoorwaarde te herkennen.

De natuur lost dit probleem op door Tweelingen aan een stuk door informatie te laten oppikken en doorsluizen, totdat zo rond het 50ste levensjaar in die gigantische brei verwerkte informatie, zich een werkelijke identiteit en eigenheid uitkristalliseert. Tweelingen met Mercurius in Stier bereiken dit stadium een stuk eerder en Tweelingen met Mercurius in Kreeft leggen eerder contact met het credo “gevoel maakt geen denkfouten”. Ook dit versnelt het proces.

De uitgerijpte Tweelingen heeft, na veel doorgaande en doodlopende wegen, een heel bijzonder standpunt ingenomen.

De standpuntloze informatie-doorgifte is echter iets intrinsiek Tweeling-achtigs. Vandaar dat waarheid, echtheid, leugen en illusie zo makkelijk door elkaar gaan lopen. Informatie wordt in den beginne niet aan standpunten gemeten, maar aan andere informatie. De uitgerijpte Tweelingen heeft, na veel doorgaande en doodlopende wegen, een heel bijzonder standpunt ingenomen. Dit is min of meer etherisch, niet vastgeroest, maar heel stabiel en dit uit zich in het kunnen relativeren van dingen, mensen en situaties des levens. Juist omdat zoveel informatie is doorlopen.

En tussen de regels van dit relativeren gloort een gerijpte herkenning van het menselijke in de mens en het goede in de natuur en wereld. Deze Tweelingen is ook niet meer bang voor de lange weg (Boogschutter). Je ziet deze mensen in de mainstream-journalist, die het ineens niet meer door de strot krijgt nog langer de presstitute-credo’s van zijn krant of tv-redactie te volgen, en tot de betere onderzoeksjournalisten gaat behoren. Wijlen Udo Ulfkotte (auteur van o.a. Gekochte Journalisten – Hoe de CIA het nieuws koopt) had zijn gecorrigeerde Zwarte Maan in 18 Tweelingen en doorliep dit proces heel grondig, pijnlijk en bewust. Zwarte Maan purgeert alle negatieve trekken en opties van het zodiakteken waarin deze staat en wast dit teken als het ware schoon.

Mundaan is de sfeer van Tweelingen, de wereld van de mainstreammedia, de journalistiek algemeen, het internet/world wide web, de social media, intranetten, het verkeersnet, transport, data-verkeer, de buurt waarin je woont, broers en zusters, vogels, met name zangvogels, alles wat met marketing, reclame en commercie te maken heeft en de communicatie en informatie-wereld algemeen. Betrokken op publiceren en uitgeverijen, heerst Tweelingen over vooral die informatie die op het actuele gebeuren slaat, alledaagse onderwerpen, de glamourwereld of het roddelcircuit. Tweelingen regeert verder over alles wat snel en vluchtig en oppervlakkig is. 

 

Boogschutter en Tweelingen

 

  1. Maagd-Vissen
  2. Weegschaal-Ram
  3. Schorpioen-Stier
  4. Boogschutter-Tweelingen
  5. Steenbok-Kreeft
  6. Waterman-Leeuw

© Benjamin Adamah 2017


Benjamin Adamah heeft meer dan 30 jaar professionele ervaring als astroloog en is auteur van de Asteroïden-Gids, het eerste grote standaardwerk over de betekenissen van asteroiden, Plutino’s, Centauren, SDO’s, Kuiper-belt objecten en Trojanen in de horoscoop.

Een kernanalyse is circa drie dagen werk en kost € 399,-
Voor informatie mail vrijblijvend naar benjamin.adamah@gmail.com.

 

Asteroïden-gids
950 astrologische betekenissen van Asteroïden, Centauren, Cubewano’s, Damocleïden, Neptunus-resonanten, Plutino’s, SDO’s en Trojanen
door Benjamin Adamah
Nederlands
ISBN 9789492355195
Paperback, formaat 200 x 270 mm (bijna A4)
672 pagina’s (incl. 105 illustraties)